joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Poliția a ieșit în Gara de Nord din București. Câți oameni ai legii acționează în minivacanță

În premieră, Poliția a ieșit în Gara de Nord din București pentru a face declarații referitoare la minivacanța care va începe peste două zile.

De obicei, declarațiile de acest gen erau făcute de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Acum, în fundal nu se mai vedea clădirea MAI, ci locomotiva Rapid 100.

Aproximativ 23.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, specialişti de la Agenţia Naţională Antidrog şi de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi de la alte structuri ale MAI vor acţiona, în perioada minivacanţei de 1 Iunie, pentru siguranţa cetăţenilor, a anunţat marţi după-amiază purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.Poliția a ieșit în Gara de Nord. Acțiune pentru informarea cetățenilor

Ea a precizat că angajaţii MAI desfăşoară, marţi, la Gara de Nord, o acţiune pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale, dar şi pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care le pot lua pentru a se bucura în siguranţă de minivacanţa aceasta.

”Potrivit informaţiilor transmise până la acest moment de organizatori, în următoarele zile vor avea loc peste 540 de evenimente publice la care se aşteaptă o participare numeroasă, estimarea totală fiind de aproximativ 530.000 de persoane. Efectivele MAI vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor incidente favorizate de aglomeraţie, dar şi pentru gestionarea urgenţelor medicale”, a mai spus Monica Dajbog.

Pentru protecţia credincioşilor, echipajele de ordine publică şi de intervenţie în situaţii de urgenţă vor avea în atenţie şi lăcaşurile de cult unde se vor organiza slujbe religioase cu participare numeroasă. Aproximativ 5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiţi să intervină rapid pentru limitarea efectelor situaţiilor de urgenţă, inclusiv cele provocate de vremea severă, precum şi pentru stingerea incendiilor şi acordarea de prim-ajutor calificat.

Poliţiştii de frontieră vor lua măsuri pentru asigurarea fluenţei traficului de autovehicule şi a tranzitului de persoane, concomitent cu desfăşurarea eficientă a activităţilor de prevenire şi de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere. ”Pe parcursul minivacanţei, la nivelul întregii ţări, efectivele MAI vor avea o prezenţă activă în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte ilegale de orice fel şi pentru a putea asigura intervenţia rapidă în situaţii de pericol pentru cetăţeni”, a mai spus Dajbog.

Ultimele Articole