marți, iunie 6, 2023
spot_img

S-a scos la licitație documentația pentru podul de la Budila, pe linia Brașov – Întorsura Buzăului

CFR SA a scos la licitație întocmirea documentației tehnice pentru podul de la Budila, de pe linia Brașov – Întorsura Buzăului, dărâmat anul trecut de o viitură.

podul de la Budila trenuri la Întorsura Buzăului
FOTO Observatorul de Brașov

Podul din Budila, judeţul Braşov, s-a rupt şi s-a prăbuşit în râul Târlung în după-amiaza zilei de 30 iunie 2018. Din fericire, în momentul prăbuşirii, pe pod nu e afla nicio garnitură de tren. Potrivit reprezentanţilor CFR SA, podul de piatră se află pe secţia de cale ferată Hărman – Întorsura Buzăului, secție care nu mai este operată de ani buni de CFR Călători. Linia era folosită de operatorul privat Regio Călători.

Oferte până pe 26 august pentru podul de la Budila

”Vă confirm că a fost publicat pe SICAP anunțul pentru <Reconstructie pod si amenajare albie km 17+318, linia 317 Hărman-Întorsura Buzăului (Expertiza, D.A.L.I. si Proiectare)> de pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Brașov. Este vorba despre podul de la Budila”, a precizat pentru newsbv.ro Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Contractantul va întocmi studii topo si geo, expertiza tehnică, D.A.L.I. și proiectul tehnic aferent acestei investiții. Durata contractului este de șase luni. Valoarea contractului este de 352.000 de lei, iar finanțarea este asigurată de la bugetul de stat. Termenul limită de depunere a ofertelor este 26 august 2019, ora 15.00.

Ultimele Articole