miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

S-a semnat contractul cu proiectantul pentru podul de la Budila, prăbușit anul trecut

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a semnat recent contractul cu firma care va realiza proiectul tehnic pentru podul de la Budila, prăbușit în vara anului trecut.

podul de la Budila trenuri la Întorsura Buzăului
FOTO Observatorul de Brașov

CFR era  dispusă să plătească 418.880 de lei, cu tot cu TVA, unui proiectant care să se ocupe atât de proiect, cât şi să efectueze o expertiză a zonei şi să întocmească documentaţiile necesare de avizare pentru începerea lucrărilor, informează Bună Ziua Brașov. Este vorba de contractul vizând ”Reconstrucție pod și amenajare albie km 17+318, linia 317 Hărman-Întorsura Buzăului (Expertiza, D.A.L.I. și Proiectare)”

La licitaţie s-au înscris două firme de profil, iar contractul a fost adjudecat de bucureştenii de la Baicons Impex, care vor încasa 418.880 de lei pentru efectuarea acestor documentaţii. Proiectul, care va stabili şi costurile aferente realizării noului pod, precum şi expertiza aferentă ar urma să fie definitivate în următoarele șase luni de zile.

Podul de la Budila s-a prăbușit anul trecut

Podul de peste râul Tărlung s-a prăbuşit pe 30 iunie 2018 pe o lungime de 50-60 metri. Linia de cale ferată Brașov – Întorsura Buzăului a fost dată în folosinţă în 1931 şi în ultimii 10 ani călătorii au fost transportaţi de operatorul privat Regiotrans (din decembrie anul trecut devenit Regio Călători). Podul feroviar de la Budila a fost inclus de SRCF Braşov în programul de investiţii din acest an, cu sursă de finanţare asigurată de la bugetul de stat.

Ultimele Articole