spot_img
sâmbătă, aprilie 1, 2023
spot_img

Pod pietonal nou în Parcul Herăstrău. Pe podul CFR s-au electrocutat doi tineri în 2019

Primăria Capitalei vrea să construiască un pod pietonal nou în Parcul Herăstrău, în locul pasarelei provizorii instalate după ce doi tineri s-au electrocutat pe podul CFR.

”Am lansat în SEAP procedura de achiziție pentru construcția unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău. În luna august a anului trecut, am semnat autorizația de construire pentru acest obiectiv. Podul va asigura deplasarea în siguranţă a vizitatorilor şi a ambarcaţiunilor de agrement care vor putea trece atât pe sub podul pietonal, cât și pe sub podul C.F. În prezent, în apropierea podului de cale ferată, există amenajată o pasarelă provizorie din elemente metalice închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale, însă aceasta blochează deplasarea ambarcaţiunilor pe sub podul CF. Procedura este derulată de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, valoarea totală estimată a investiției este de 3.764.067,67 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 03 martie 2023. Durata de realizare a investiției este de două luni pentru proiectare și opt luni pentru execuție”, a scris primarul general Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Pod pietonal nou în Parcul Herăstrău. Tragedia din 2019

În iunie 2019, doi tineri s-au electrocutat pe podul CFR din Parcul Herăstrău. La faţa locului au fost mobilizate atunci mai multe echipaje SMURD, ale pompierilor şi medicale, însă nu s-a putut interveni rapid pentru salvarea celor două persoane din cauza tensiunii electrice de pe fire, fiind vorba de 25 kV pe linia de contact.

Un băiat în vârstă de 17 ani s-a urcat pe arcada metalică a podului și s-a electrocutat, iar un alt adolescent, în vârstă de 19 ani, s-a urcat și el pe arcadă în încercarea de a-l salva. După acest accident, Primăria Municipiului București a instalat pasarela închiriată de la Ministerul Apărării Naționale.

Ultimele Articole