spot_img
miercuri, octombrie 27, 2021
spot_img

GALERIE FOTO Pod nou de cale ferată pe M400. Transbordare auto până la finalizarea lucrărilor

Sucursala Regională CF Cluj are în derulare, în perioada 22 septembrie – 21 octombrie, etapa de montare a unui pod nou de cale ferată pe M400, între Apahida și Baia Mare, la ieșirea din stația CF Ileanda, km 86+322, perpendicular pe Valea Râului Ileanda.

Etapele de execuție a acestui obiectiv de investiții sunt realizarea podului nou pe un amplasament alăturat podului actual, riparea în cale pe amplasamentul definitiv, înlocuirea suprastructurii, pe amplasamentul existent, cu o suprastructură tip dală, cu grinzi metalice HEM900 înglobate în beton, cu deschiderea de 18 m.

Rezemarea suprastructurii pe culee se realizează prin intermediul aparatelor de reazem din şină tip 49, a precizat CFR SA pe pagina sa de Facebook. De asemenea, se va realiza tranzitarea provizorie a apei din zona lucrării, prin realizarea unui dig de pământ în amonte, în care vor fi încorporate trei tuburi de beton, cu diametrul de 2 m și o lungime totală  de 48 m, pentru subtraversarea prin albie.

Pod nou de cale ferată pe M400. Investiție de 4,2 milioane de lei

Albia va fi amenajată cu un pereu din beton, pe o lungime de 15 m și o saltea din anrocamente, aval și amonte de pereu, pe o lungime de 5 m. Se va face și refacerea suprastructurii, prin înlocuirea șinei, traverselor și a materialului mărunt cu material nou de cale ferată – șină tip 60, traverse beton, tip T26, și refacerea stratului de repartiţie și a prismei căii.

Valoarea contractului este de 4,2 milioane de lei fără TVA, sursa de finanțare fiind bugetul de stat. Termen de finalizare a întregului obiectiv de investiții este decembrie 2021, iar în prezent stadiul execuției este de 60%.

Transbordare auto pentru călătorii mai multor trenuri

Scopul lucrărilor este creșterea vitezei de circulație de la 30 km/oră, la 85 km/oră. Termenul de execuție în etapa de montare a podului nou este 21 octombrie 2021. Până la data menționată, se va face transbordare cu mijloace auto pe următoarele trasee:

► între stațiile Dej Călători – Baia Mare și retur, pentru perechea de trenuri IR 1641/1642;

► între stațiile Ileanda – Jibou, pentru trenurile Regio 4094/4002;

► între stațiile Surduc Sălaj – Ileanda, pentru trenurile IR 4001/4095.

Foto: CFR Infrastructura/SRCF Cluj

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole