miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Pod hobanat peste liniile gării Brașov

Un pod hobanat va lega cartierul brașovean Tractorul de zona din fața gării , acesta urmând să traverseze liniile de cale ferată.

sursa foto: bizbrasov.ro

Proiectul hobanatului dintre Gară și cartierul Tractorul (peste liniile de cale ferată, față de centrul orașului – n.red.) se află la faza dezbaterii pentru obținerea avizului de mediu, potrivit publicației bizbrasov.ro.

Avizul de mediu privește construcția unui pasaj care va avea o lungmie totală de 761 de metri, și va traversa liniile de cale ferată.

În total, pasajul va avea 14 deschideri între piloni la care se adaugă zona hobanată, respectiv peste linii, unde deschiderea va fi de 160 de metri. Înălțimea pilonului principal, care va susține cablurile în zona hobanată va fi de 47,12 metri. Pasajul va avea 4 benzi, câte 2 pe sens și piste pentru bicicliști. Accesul pe pasaj, în direcția Tractorul, se va face doar dinspre sensul giratoriu Hărmanului-Vlahuță-Gării, pe două benzi. Cei care merg pe directia Hărmanului – Vlahuță spre gară, în zona rampelor de acces ale pasajului, vor intra într-un pasaj subteran, circulația desfășurându-se pe două benzi. Ieșirea de pe pasajul hobanat se va face în ambele direcții de mers (atât spre gară, cât și spre sensul giratoriu, Hărmanului-Vlahuță-Gării). Coborârea pietonilor și a bicicliștilor de pe pasaj spre b-dul Gării, se va face tot într-un pasaj subteran, care va subtraversa rampele de acces ale pasajului hobanat. (D.C.)

Ultimele Articole