duminică, februarie 25, 2024
spot_img

FOTO-VIDEO Pod feroviar dinamitat de Armata Rusă pe ruta spre România

Un pod feroviar care face legătura între districtul ucrainean Bilhorod-Dnistrovski și orașul port Odesa a fost dinamitat marți de Armata Rusă.

UPDATE. Podul a fost lovit din nou de Armata Rusă în cursul dimineții de miercuri. ”Astăzi, la ora locală 6:45 dimineaţa, a avut loc un al doilea atac cu rachetă pe acelaşi pod peste estuarul Nistrului în regiunea Odesa”, a declarat Oleksandr Kamîşin. Nu au fost rănit niciun lucrător feroviar, a precizat el. ”Daunele aduse infrastructurii pot fi determinate după alerta aeriană”, a mai afirmat directorul Căilor Ferate Ucrainene.

Anunțul privind atacul de marți a fost făcut de Serghei Bratciuk, un purtător de cuvânt al Administrației Militare regionale din Odesa, pe contul său de Telegram, informație preluată de site-ul The New Voice of Ukraine.

Bratciuk a explicat că podul a fost închis circulației feroviare din cauza avariilor suferite, dar a refuzat să dea alte informații, din rațiuni de securitate. În același timp, relatează publicația citată, Comandamentul operațional din Pivedn (sudul Ucrainei) a informat că un pod din apropierea estuarului Nistrului a fost avariat ca urmare a unui atac cu rachete din partea rușilor.

Pod feroviar dinamitat peste estuarul Nistrului

Oleksandr Kamîșin, directorul general al companiei feroviare ucrainene de stat Ukralizniția, a confirmat că podul de cale ferată care supratraversează  estuarul râului Nistru a fost lovit de explozii la ora 12,36. Din fericire, nu au fost victime în urma acestui atac al armatei invadatoare a lui Vladimir Putin.

Podul feroviar avariat în cursul zilei de marți se află la o distanță de nici 200 km de România, în partea de sud a Ucrainei, la granița cu Republica Moldova. De două luni, de când a invadat Ucraina, Armata Rusă s-a ferit să distrugă infrastructura feroviară a țării vecine, bombardând doar zone rezidențiale din orașe.

Ultimele Articole