spot_img
sâmbătă, octombrie 16, 2021
spot_img

PNL, aripa Orban, a găsit ministru pentru Transporturi. Are claxon, motor și direcție

Dacă postul de ministru al Transporturilor este unul greu și presupune multă muncă, ei bine, atunci liberalii lui Orban vor să muncească. Ei cred nu numai că postul se cuvine PNL și nu USR Plus, ca în vechiul algoritm politic, ci și că au omul potrivit pentru această demnitate.

Ce face o grindă în plus

Acesta ar fi nimeni altul decât Ion Ștefan, poreclit „Grindă”, nu din cauza vreunui pod făcut în calitate de ministru al Dezvoltării ci  pentru că i-a ieșit o casă uriașă la construcție din apariția suplimentară a unei grinde.

Liberalii lui Orban tânjesc după Ministerul Transporturilor, potrivit Adevărul.ro. Mesajul a venit de la Ionel Dancă, deputat PNL de Vrancea, fost şef al Cancelariei prim-ministrului în perioada Guvernului Orban.

Criza de la nivel guvernamental este în plină desfăşurare, după ieşirea din Guvern a miniştrilor USR PLUS, dar taberele liberale care se luptă la congresul din 25 septembrie par mai degrabă preocupate cu cine să-i înlocuiască pe uşerişti. După Robert Sighiartău, secretar general al PNL şi susţinător al echipei Cîţu, care a declarat duminică că în eventualitatea unei împăcări cu USR PLUS această formaţiune ar putea primi mai puţine ministere, un liberal din tabăra Orban bagă şi el băţul prin gard, sugerând că Ministerul Tansporturilor ar trebui să fie la PNL.

Ionel Dancă, deputat PNL de Vrancea şi fost şef al Cancelariei prim-ministrului în perioada Guvernului Orban a indicat şi un nume potrivit pentru portofoliul Transporturilor, nimeni altul decât fostul titular de la Lucrări Publice şi Dezvoltare, Ion Ştefan, zis „Grindă”. Declaraţia a fost făcută sub privirile lui Ludovic Orban, cel care spunea în urmă cu doar câteva zile că dacă va fi reales preşedinte al PNL va reface în maxim 48 de ore coaliţia cu USR PLUS.

Dancă despre Grindă: Are tot ce îi trebuie: claxon, motor și direcție

„Fără Ionuţ Ştefan al nostru de la Vrancea, autostrada A7 rămânea un proiect mort în sertarele Ministerului Transporturilor. Ion Ştefan a luat proiectul, a făcut şedinţe săptămânale, a devenit un adevărat diriginte de şantier pe acest proiect, a lăsat la cheie toate procedurile de licitaţie şi de contractare a lucrărilor pentru această autostradă astfel încât în 2024 să circulăm pe autostradă de la Focşani la Bucureşti. Din păcate, Ministerul Transporturilor nu a rămas la Partidul Naţional Liberal. Unii au claxon dar nu au motor şi direcţie, nu au acceleraţie. Domnul Drulă a promis că va accelera acest proiect, dar din păcate suntem cu el în întârziere, mult claxon şi la dânsul. Sper ca într-o viitoare guvernare liberală în care Ministerul Transporturilor va fi condus de un ministru liberal acel ministrul să fie din Moldova şi acel ministru trebuie să fie Ion Ştefan”. (D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole