PMB ia in calcul un proiect de tramvai pe Prelungirea Ghencea

6 martie 2018

Primaria Bucuresti analizeaza posibilitatea de a prelua proiectul de construire a Pasajului Domnesti si de a include in acesta realizarea unei linii de tramvai pe Prelungirea Ghencea.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis in ianuarie anul acesta ordinul de incepere pentru realizarea obiectivului “Proiectare si executie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucuresti-Domnesti”, pentru care contractul a fost semnat in mai 2017 cu asocierea Straco-Comnord. Durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni pentru proiectare, 24 luni pentru executie si 24 de luni perioada de garantie a lucrarilor. Valoarea proiectului, finantat din fonduri europene, este de 91,55 milioane de lei, fara TVA.

“Noi am propus sa avem acolo o linie de tramvai care sa fie prelungita pana in judetul Ilfov, pana in localitatile limitrofe si care sa preia pe toti cetatenii care vin dimineata in capitala si se intorc seara. Ni s-a spus ca asta ar intarzia putin proiectul, dar afirmatia a fost in continuare si a mea si a colegilor mei ca oricum s-a trenat foarte mult si s-a pierdut timp”, a explicat primarul general Gabriela Firea. Reprezentantii CNAIR doresc insa in continuare sa mentina proiectul actual, care nu include linia de tramvai.

Primaria Municipiului Bucuresti ar putea prelua proiectul prin intermediul companiei municipale de constructie de pasaje si de mari obiective de infrastructura. “Avem un timp de gandire de maximum doua saptamani in care sa ni se transmita daca preluam noi proiectul sau ramane la CNAIR”, a mai spus Gabriela Firea.