Plzeň comanda tramvaie Škoda

Operatorul de transport public din Plzeň, PMDP, a acordat companiei Škoda Transportation un contract pentru livrarea a 22 de tramvaie ForCity Smart in valoare de 38,75 de milioane de euro (1 miliarde de coroane cehe) care include si o optiune pentru tramvaie suplimentare.
Tramvaiele bidirectionale de mare capacitate cu trei sectiuni vor avea podea 100% coborata. Printre alte avantaje ale vehiculelor se numara sasiul pivotant si presiunea scazuta asupra osiilor care nu uzeaza sina. Tramvaiele ofera si o solutie tehnica adecvata atat pentru curbele stranse, cat si pentru liniile dificile in rampa din Plzeň.
Cele cinci usi duble de pe ambele laturi ale vehiculului vor permite imbarcarea si debarcarea rapida a pasagerilor. Tramvaiele ForCity Smart vor fi in conformitate cu cele mai recente standarde europene, inclusiv cu cerintele privind utilizarea materialelor cu un nivel scazut de inflamabilitate si cabinele rezistente la impact. Noua configuratie a cabinei vatmanului ii permite acestuia sa vada si sa controleze vehiculul mai bine.
Noile vehicule vor fi personalizate in conformitate cu cerintele si specificatiile orasului Plzeň.
„Suntem fericiti ca vehiculele achizitionate recent vor contribui la cresterea confortului calatorilor nostri. Aceasta achizitie va creste numarul tramvaielor cu podea joasa de la 69% la 86%. Varsta medie a parcului de vehicule va fi redusa cu pana la opt ani”, a declarat Jiří Ptáček, Director Transporturi in cadrul PMDP.