spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Ploiesti solicita fonduri europene pentru achizitia de tramvaie

Autoritatea Urbana constituita la nivelul Primariei Municipiului Ploiesti a depus la ADR Sud-Muntenia documentul justificativ pentru finantarea a 18 fise de proiecte pe Axa Prioritara 4 POR – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile din Fonduri Europene Structurale si de Investitii 2014-2020 pe 4 obiective specifice de interes pentru Municipiul Ploiesti, conform alocarilor financiare din Acordul de Negociere incheiat cu MADRAPFE.

Proiectele propuse spre finantare vizeaza investitii in infrastructura rutiera, achizitia de mijloace de transport ecologice (tramvaie, troleibuze si autobuze electrice), investitii in cartierele marginalizate ale municipiului, precum si investitii in domeniul educatiei – reabilitari de gradinite si licee tehnologice.

Reamintim ca in Municipiul Ploiesti cele doua linii de tramvai existente au fost reabilitate si modernizate printr-un proiect in valoare totala de peste 257 milioane de lei, finantat din fonduri europene.

Proiectul de modernizare a liniilor de tramvai, derulat in perioada 2014 – 2016, a prevazut refacerea peroanelor, cu adaptarea lor pentru persoanele cu dizabilitati, a cablurilor de alimentare in curent continuu si a liniei de contact precum si refacerea stalpilor de sustinere a retelei. Lucrarile contribuie la reducerea poluarii fonice si a vibratiilor si vor permite rularea pe o linie moderna, silentioasa si rezistenta.

Foto: www.observatorulph.ro

Ultimele Articole