spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Ploiesti ar putea achizitiona 20 de tramvaie noi

Pentru derularea acestui proiect Primaria Municipiului Ploiesti ar putea accesa fonduri europene

La inceputul acestui an, Autoritatea Urbana constituita la nivelul Primariei Municipiului Ploiesti a depus la ADR Sud-Muntenia documentul justificativ pentru finantarea a 18 fise de proiecte pe Axa Prioritara 4 POR – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile din Fonduri Europene Structurale si de Investitii 2014-2020 pe 4 obiective specifice de interes pentru Municipiul Ploiesti.

Primaria Ploiesti a prevazut deja in ”Planul de mobilitate urbana” un proiect prin care se doreste achizitia de mijloace de transport ecologice (autobuze electrice, troleibuze si tramvaie).

“Printre investitiile ce urmeaza sa fie derulate cu ajutorul fondurilor europene se numara si achizitia a 20 de tramvaie noi”, a punctat Primarul Municipiului Ploiesti, Adrian Dobre.

Pentru acest proiect, in prezent, se deruleaza studiul de oportunitate, urmand ca, apoi, sa fie intocmite documentele pentru obtinerea finantarii.

Cu toate bunele intentii, una din principalele probleme cu care se confrunta majoritatea oraselor din Romania care au inca o infrastructura de tramvai, este aceea ca pretul de achizitie al unui astfel de vehicul este destul de ridicat. Pe langa pretul de achizitie, se adauga si pretul necesar mentenantei dar si pretul pentru reabilitarea cailor de rulare, toate acestea avand costuri mari pentru bugetele locale.

Este si cazul municipiului Ploiesti, unde Primaria intentioneaza sa atraga fonduri europene pentru a sprijini achizitia unor tramvaie noi.

Reamintim ca in Municipiul Ploiesti cele doua linii de tramvai existente au fost reabilitate si modernizate printr-un proiect in valoare totala de peste 257 milioane de lei, finantat din fonduri europene.

Proiectul de modernizare a liniilor de tramvai, derulat in perioada 2014 – 2016, a prevazut refacerea peroanelor, cu adaptarea lor pentru persoanele cu dizabilitati, a cablurilor de alimentare in curent continuu si a liniei de contact precum si refacerea stalpilor de sustinere a retelei. Lucrarile contribuie la reducerea poluarii fonice si a vibratiilor si vor permite rularea pe o linie moderna, silentioasa si rezistenta.

Ultimele Articole