spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Platforma ROCA, cu Astra Rail fondator, preia Romcargo Maritim

Platforma de investiții ROCA ce are printre fondatorii compania Astra Rail management Gmbh a preluat la finele săptămânii trecute operatorul portuar Romcargo Maritim, care gestionează 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri și utilitare din România, incluzând Dacia, Renault, Ford și Mitsubishi, operând cel mai mare terminal Ro-Ro din portul Constanța.

Înființată în anul 2006, compania a trecut printr-o perioadă dificilă între 2015-2016, iar la finalul anului 2016 a intrat în insolvență, desfășurând-și în continuare activitatea conform cu un plan de reorganizare.

”Cea de-a cincea tranzacție a platformei Roca este o reală provocare. Am concentrat experiența acumulată până acum și ne-am lansat într-un domeniu pe care-l considerăm strategic pentru România. Este vorba de o companie cu activitate logistică, si nu una oarecare, ci un operator portuar. Romcargo Maritim este cel mai bun exemplu că ROCA face fix ce și-a propus. Vedem oportunități acolo unde alții văd doar riscuri. Pariem atât pe o valorificare mai bună a poziției geografice strategice a României, cât și pe potențialul insuficient exploatat al fluxului comercial euro-asiatic. Astfel mizăm pe succesul acestei investiții și pe scoaterea companiei din insolvență în scurt timp”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA.

Planul ROCA este de a contura o schemă de dezvoltare strategică a Romcargo Maritim, folosind atât experiența managerilor din platformă, precum și atuurile companiei. În spațiul de 85.000 mp gestionat în Portul Constanta, Romcargo Maritim are o capacitate de stocare de 7.500 de unități simultan, poate opera 25.000 vehicule pe lună, o cale ferată cu 3 linii și posibilitatea de a opera simultan două trenuri de câte 21 vagoane fiecare și o dană cu lungimea de 200 m. În 2018, cu 80 de angajați, Romcargo Maritim a avut un flux total de 154.000 de autovehicule operate, iar estimările pentru 2019 sunt de 175.000 autoturisme.

 

Ultimele Articole