luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Plata cu carduri contactless, disponibilă din iulie în tramvaiele din Cluj Napoca

Plata cu carduri contactless va fi disponibilă din iulie în tramvaiele din Cluj-Napoca, pe baza unei soluţii implementate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public (CTP) şi Banca Comercială Română (BCR).

Plata cu carduri contactless tramvaie la Cluj

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității joi, soluţia de plată cu carduri contactless Mastercard şi Visa va fi disponibilă începând cu luna iulie în toate mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din strainătate, va putea, astfel, să-şi achite imediat călătoria în Cluj-Napoca, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport ale CTP, în mediu deplin securizat. Soluţia de plată contactless a călătoriilor este implementată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca, în parteneriat cu Banca Comercială Română şi în colaborare cu Telekom Romania.

”Pe lângă celelalte forme de achiziţionare a titlurilor de călătorie disponibile în acest moment, de la TVM-urile din cadrul sistemului de ticketing, prin SMS, mobilpay wallet, 24pay, precum şi de la chioşcurile de bilete, soluţia de plată contactless a călătoriilor direct în mijlocul de transport va avea un impact pozitiv, mai ales în Zona Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca. Totodată, prin această metodă de achiziţionare a biletelor, CTP urmăreşte reducerea numărului de călători frauduloşi”, a declarat Liviu Neag, directorul general al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Plata cu carduri contactless e testată în primele 50 de autovehicule

“Tehnologia contactless se află într-un ritm accelerat de dezvoltare şi este, în prezent, cea mai răspândită formă de plată electronică din România. Acest lucru denotă o nevoie tot mai clară a clienţilor pentru soluţii de plată inovatoare. Ne bucurăm să găsim o astfel de deschidere la Cluj-Napoca, care se alătură astfel celorlalte oraşe în care călătoria cu mijloacele de transport în comun se poate realiza cu ajutorul cardurilor contactless. Vom investi în continuare în programul integrat Smart City şi vom continua, alături de partenerii noştri, să introducem soluţii similare şi în alte oraşe”, a declarat, la rândul său, Ciprian Nicolae, șeful Departamentului Acceptare Carduri BCR.

Soluţia a fost implementată în primele 50 de autovehicule, în regim de test, urmând să fie instalată până în august pe toată flota de mijloacele de transport în comun ale CTP – autobuze, troleibuze, tramvaie şi autobuze electrice. Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport ale CTP este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înştiinţarea de realizare a tranzacţiei. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată şi are acelaşi tarif cu cel perceput prin alte metode de plată deja existente.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole