spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Licitație pentru a introduce plata cu cardul la STB, în toate vehiculele societății

O licitație pentru a introduce plata cu cardul la STB, în toate vehiculele societății de transport de suprafață din Capitală, este pe cale de a fi lansată.

Societatea de Transport București STB SA a anunțat marți, printr-un comunicat de presă, că a inițiat procedura de achiziție publică pentru achiziționarea serviciului de plată cu cardul bancar de tip contactless direct la validatoarele duale ce se vor instala pe aproximativ 1.000 de vehicule care nu sunt dotate cu astfel de echipamente (Mercedes EURO3, EURO 4, tramvaie si troleibuze).

Introducerea acestui sistem facilitează plata călătoriei cu orice card bancar contacless, chiar dacă aceștia nu dețin un card de transport sau un titlu valabil de călătorie. De asemenea, plata se poate face direct cu telefonul mobil tip smartphone sau cu ceasul tip smartwatch, atât timp cât au atașat un card bancar.Plata cu cardul la STB, posibilă acum doar în autobuzele Mercedes Hibrid si Otokar

„STB SA continuă procesul de digitalizare a serviciilor oferite călătorilor din zona metropolitană și implementează sistemul de plată a călătoriei cu cardul bancar contactless direct la validatoarele duale, asigurând astfel mai multă flexibilitate călătorilor în deplasările lor zilnice. Totodată, această modalitate de plată va reduce costurile societății printr-o gestionare eficientă a centrelor de vânzare din rețeaua STB SA”, a declarat Adrian Criț, directorul general al STB SA.

Această facilitate este deja implementată pe autobuzele Mercedes Hibrid si Otokar, având un feed-back pozitiv din partea călătorilor. Comparând luna noiembrie 2020 cu noiembrie 2021, STB SA a înregistrat o valoare tranzacționată de șase ori mai mare.

Ultimele Articole