spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Licitație pentru plata cu cardul la metrou, direct de la turnicheți. Se vrea un acord cadru pe patru ani

Metrorex a lansat o licitație penru plata cu cardul la metrou, direct de la turnicheți, cu card bancar contactless, prin POS la casierii și automate de vanzare cartele și plată on-line a titlurilor de călătorie încarcate pe carduri.

plata cu cardul la metrou plata cu cardul la metrou

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație având ca obiect ”Servicii bancare aferente activității comerciale (plata direct de la turnicheți cu card bancar contactless, prin POS la casierii și automate de vânzare cartele și plata on-line a titlurilor de călătorie încărcate pe cardurile contactless) – acord cadru pe o perioadă de 4 ani”.

Valoarea estimată a contractului este de 3.170.880 de (fără TVA), echivalentul a peste 650.000 de euro. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent care se anticipează a se atribui pe toată perioada acordului-cadru este de 792.720 de lei, iar a celui mai mic, de 32.220 de lei. Se vor încheia minimum patru și maximum 48 de contracte subsecvente, cu durata între una și 12 luni. Estimări ale cantităților minime și maxime privind activitatea de instalare/configurare/integrare echipamente POS în locații care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: Servicii de instalare și configurare echipamente POS din casierii: minimum 71 POS-uri – maximum 90 POS-uri; Servicii de instalare și configurare echipamente POS din AVC (automate de vânzare cartele): minimum 191 POS-uri – maximum 350 POS-uri; Servicii de întreținere și configurare echipamente POS pentru plata direct la turnicheții din stațiile nemodernizate: minimum 15 POS-uri – maxim 30 POS-uri; Servicii de integrare pentru porțile modernizate, care au inclus modulul de plată cu card bancar contactless direct la porțile de acces: minimum 43 de guri de acces – maximum 75 de guri de acces.

Ce se cere concret la licitația pentru plata cu cardul la metrou

„Metrorex a efectuat modernizarea sistemului de taxare într-un număr de 41 de stații printr-o procedură separată, precum și două noii stații – Laminorului și Străulești. În acest sens există porți de acces care au încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de STB, cât și a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare). Ținând cont de aceasta, unul dintre obiectivele prezentei proceduri îl constituie selectarea băncii furnizor care va asigura integrarea acestor echipamente cu sistemele băncii în scopul asigurării reconcilierii financiare pentru plățile cu card bancar efectuate direct la porțile de acces. Echipamentele ce sunt instalate în porțile de acces nu fac obiectul prezentei proceduri. Soluția propusă de către banca furnizor trebuie să asigure transmisia de date dintre echipamentele încorporate în porțile de acces și bancă. Există încă 10 stații nemodernizate ce vor face, în viitor, obiectul unei proceduri separate de modernizare, dar pentru care, până la modernizare, banca furnizor va trebui sa asigure o soluție pentru plata tarifului unei călătorii direct la turnicheți”, se arată în caietul de sarcini, citat de HotNews.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este 18 iunie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 18 martie 2021,

Ultimele Articole