spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Ce bancă a câștigat licitația pentru plata cu cardul la ghișeele STB a titlurilor de călătorie

Banca Comercială Română (BCR) a câştigat licitaţia pentru plata cu cardul la ghișeele STB și la automate, lansată la jumătatea lunii noiembrie.

Estimat la aproape 1,2 milioane de lei, fără TVA, pentru trei ani, contractul a fost semnat pentru 1,11 milioane de lei, fără TVA, anunță site-ul Profit.ro, citat de News.ro.

La licitaţie a participat şi CEC Bank. Plata cu cardul va fi posibilă în 207 centre STB.Licitația pentru plata cu cardul la ghișeele STB, lansată în noiembrie

În sistemul electronic de achiziții publice, Societatea de Transport București a postat la mijlocul lunii noiembrie anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Servicii de introducere a sistemului de plată prin POS a titlurilor de călătorie prin centrele de emitere și reîncărcare carduri și automatele de vânzare STB SA”.

Valoarea totală estimată a contractului de tip acord cadru ce se intenționa a fi încheiat în urma procedurii de achiziție era de 1.195.483,89 lei, echivalentul a peste 240.000 de euro. În urma încheierii contractului, numărul minim de unități dotate cu POS va fi de 103, iar cel maxim de 207, după cum a ainformat la vremea respectivă Club Feroviar.

Plata cu cardul a biletelor STB, prea puțin utilizată de călători

Plata cu cardul a titlurilor de călătorie la STB este posibilă și în prezent la multe ghișee ale societății. STB a înregistrat în 2020 încasări de 5,8 milioane de lei la POS, 4,5 milioane de lei prin SMS și 1,3 milioane de lei prin ecommerce. Toate aceste trei canale de plată au reprezentat doar 9% din totalul încasărilor STB, potrivit Raportului de activitate pe anul trecut.

Ultimele Articole