spot_img
joi, martie 30, 2023
spot_img

VIDEO Planul de relansare economică. Iohannis și Orban promit investiții în infrastructură

Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au prezentat miercuri seara la Clubul Diplomaților planul de relansare economică. Prin programul ”Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”, autoritățile promit dezvoltarea infrastructurii de transport.

planul de relansare economică prelungirea stării de alertă investiții în calea ferată

Klaus Iohannis a subliniat că planul are obiective majore, care se pot atinge prin muncă şi dedicare, nu prin declaraţii populiste ale guvernanţilor din ultimii ani, rămase la nivel de promisiuni deşarte.

Planul de relansare economică. Orban vrea licitații mai rapide

”Vrem să investim în modernizarea infrastructurii de transport pentru a creşte competitivitatea României. România e o ţară bogată, cu resurse, dar valorificarea lor trebuie să se facă în mod inteligent, prin alocarea finanţărilor la acele resurse care într-adevăr pot să pună în valoare România. În perioada care va veni, vă spun limpede că investitțiile derulate de Guvern se vor accelera, iar această accelerare trebuie să provină dintr-un întreg management. Nu putem dezvolta infrstructura atât timp cât o procedură de licitație durează și cinci ani. Într-o țară normală durează șase luni”, a spus prim ministrul Ludovic Orban.

Ordonanța de urgență privind achizițiile publice a fost declarată la începutul lunii neconstituțională de către Curtea Constituțională a României. Marți, Ludovic Orban a anunțat că va promova un act normativ similar.

”Trebuie schimbată mentalitatea”

El a continuat, arătând că trebuie schimbată mentalitatea. ”Avem nevoie de o administrație care să se debaraseze de obiceiurile de până acum, care să se digitalizeze, care să spună da în loc de nu. Criteriul celor din administrația publică trebuie să fie eficiența. România are o șansă uriașă, nu avem voie să ratăm nicio oportunitate, începând cu cea că suntem țară membră și beneficiem de fonduri UE”, a mai spus Orban.

CITEȘTE și Ce investiții feroviare sunt prevăzute în planul de relansare economică al Guvernului Orban

Ultimele Articole