luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Trei ONG acuză Primăria Capitalei că a abandonat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030

Primăria Capitalei a abandonat documentele strategice, asumate prin hotărâri de Consiliu, cum ar fi Planul de Mobilitate Urbană, se arată în raportului activităţii din ultimul an a primarului general şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), lansat miercuri de ActiveWatch, CeRe şi OPTAR.

Planul de Mobilitate Urbană

„Am analizat fiecare dintre măsurile propuse în documente şi am constatat că, de fapt, implementarea este extrem de slabă spre aproape deloc. De exemplu, în ceea ce priveşte planul de mobilitate urban durabil ar fi trebuit să fim destul de avansaţi cu zona de accesibilizare a oraşului. În momentul de faţă, nu ştim să existe un demers susţinut al Primăriei în acest sens”, a declarat Irina Zamfirescu, reprezentanta ActiveWatch, citată de Agerpres.

Nicio măsură din Planul de Mobilitate Urbană n-a fost finalizată

În ceea ce priveşte mobilitatea urbană, „singurul lucru important pe care l-a făcut administraţia Bucureştiului în cel de-al treilea an de mandat a fost decizia de extindere a reţelei de rute de către Societatea de Transport Bucureşti – STB SA (fosta Regie Autonomă de Transport Bucureşti) pe trasee regionale, spre localităţi din Ilfov. În schimb, o contraperformanţă aproape incredibilă din partea unei administraţii atât de încărcate de funcţionari este aceea de a acumula 27 luni de întârziere în implementarea măsurilor prioritare din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 Regiunea Bucureşti – Ilfov. Absolut niciuna dintre măsurile prioritare din PMUD nu a fost finalizată, cu toate că termenele de implementare au expirat”, conform raportului.

Raportul a fost depus la registratura Primăriei

Raportul lansat miercuri cuprinde o analiză cantitativă şi calitativă a activităţii primarului general şi a Consiliului General din perioada iunie 2018 – iunie 2019, al treilea an de mandat al actualei configuraţii politice de la conducerea PMB.

Subiectele centrale ale analizei sunt: transparenţa decizională şi implicarea cetăţenilor în procesul decizional, mobilitatea urbană, implementarea strategiei pentru incluziune socială şi combaterea sărăciei, activitatea companiilor municipale parte din Holdingul Municipal. Având în vedere că mai sunt doar zece luni din actualul mandat, raportul cuprinde şi un inventar al principalelor promisiuni din campania electorală şi o listă a lucrurilor ce au rămas neimplementate din acest document, potrivit organizaţiilor semnatare.

Potrivit reprezentantei ActiveWatch, Irina Zamfirescu, documentul urma a fi depus la registratura PMB, urmând ca fiecare consilier general şi primarul Capitalei să primească o copie a raportului.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole