spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Scandalul înregistrărilor din cabinetul ministrului. Răzvan Cuc îi face plângere penală lui Iosif Szentes, pentru șantaj

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, îi face plângere penală lui Iosif Szentes, fost director general al CFR Călători, după scandalul înregistrărilor în care a fost pomenită o presupusă șpagă de jumătate de milion de euro.

plângere penală lui Iosif Szentes

”Depun plângere penală vizavi de omul care a făcut această înregistrare ilegală. Domnul Szentes a vrut să facă un șantaj pentru a se întoarce la conducerea CFR Călători. A anunțat că are niște înregistrări și că le va face publice. Foarte bine că le-a făcut publice, pentru că toată lumea s-a lămurit că nu am eu treabă cu nicio șpagă. Dacă eu aș deduce că domnul Szentes a exercitat o presiune prin intermediul unei televiziuni pentru a reveni la CFR Călători?”, a spus ministrul.

Plângere penală lui Iosif Szentes, după scandalul de la B1 TV

Scandalul a izbucnit în urmă cu două zile, la B1 TV, unde a fost prezentată o înregistrare a unei convorbiri din 2017 dintre Iosif Szentes și Răzvan Cuc. Szentes îi spunea lui Cuc faptul că se fac presiuni mari pentru îndepărtarea sa din funcție și că persoana care trebuia să-i ia locul, Valentin Dorobanțu, e un personaj controversat, implicat în mai multe scandaluri, cu probleme de integritate și apropiat de Grup Feroviar Român (GFR), controlat de Gruia Stoica. Szentes îi mai spune ministrului că i s-a oferit șpagă 500.000 de euro să rezolve o licitație și dacă nu ia banii, o să se dea niște bani cuiva, numai să se rezolve problema.

”Omul ăsta a vrut să practice un șantaj. Grupul de șmecheri din spatele lui și-a zis că mai au ceva de luat de la minister”, a mai spus marți Răzvan Cuc.

Club Feroviar a solicitat un punct de vedere de la Iosif Szentes. Până la publicarea acestui articol nu am primit răspuns. Atunci când acesta va sosi, vom completa articolul.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole