PKP Intercity va moderniza 14 automotoare electrice

PKP Intercity a semnat un contract cu Pesa si subsidiara sa ZNTK Mińsk Mazowiecki pentru modernizarea a 14 automotoare electrice ED74 in valoare de 275 de milioane de zloti (64,8 milioane de euro). Automotoarele electrice vor fi supuse unor modificari majore menite sa imbunatateasca confortul pasagerilor. Trenurile vor fi dotate cu aer conditionat, scaune confortabile, prize si Wi-Fi. In plus, vor fi adaptate pentru a raspunde nevoilor persoanelor cu dizabilitati si vor avea spatii dedicate bicicletelor.
Primele doua automotoare electrice modernizate vor fi livrate in 2 ani, iar restul vehiculelor vor fi livrate in 48 de luni. Trenurile vor intra intr-o perioada de teste fara calatori de 7 zile, urmata de o perioada de 90 de zile de operare supravegheata timp in care contractorii vor furniza suport tehnic.
Automotoarele electrice vor intra in serviciu pe rutele Wrocław – Lublin si Wrocław – Kielce.
„Trenurile ED74 modernizate vor creste standardul serviciilor PKP Intercity oferind o experienta de calatorie mai placuta. Aceste trenuri vor fi adaptate nevoilor variate ale pasagerilor”, a declarat Marek Chraniuk, CEO PKP Intercity.
Contractul face parte din programul de reinnoire a materialului rulant desfasurat de PKP Intercity in cadrul caruia operatorul va investi 7 miliarde de zloti (1,65 de miliarde de euro) pana in 2023. Pana in prezent, operatorul feroviar polonez a semnat contracte in valoare de 3,2 miliarde de zloti (754 de milioane de euro) pentru achizitia si modernizarea materialului rulant.