marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

PKP Intercity modernizeaza parcul de material rulant

Operatorul polonez PKP Intercity va moderniza 400 de vagoane, 60 de locomotive si va construi un depou pentru mentenanta parcului de material rulant, proiectele avand o valoare de 1,8 miliarde zloti (404 milioane euro). Vagoanele modernizate vor circula pe rute nationale si internationale, precum Berlin – Poznan – Varsovia, incepand cu 2018.
Cele 60 de locomotive vor fi modernizate pentru a spori masurile de siguranta, a reduce costurile cu  mentenanta si, de asemenea, pentru a putea rula cu viteze sporite de 125 km/h, in prezent, la 160 km/h. PKP Intercity va utiliza suma de un miliard de zloti (224,5 milioane euro) din fonduri proprii precum si fonduri de la bugetul UE.
Dupa introducerea in circulatie a noilor trenuri Stadler/NEWAG Flirt  si Pesa Dart la sfarsitul lunii decembrie 2015, PKP Intercity a confirmat ca proiectul va continua cu modernizarea a șapte locomotive electrice si 60 de vagoane, alaturi de modernizarea atelierelor de mentenanta.
Contractele de modernizare pentru vagoanele de pasageri sunt împărțite în patru loturi. Datele limită de depunere a ofertelor sunt între 10 și 15 februarie iar data depunerii  ofertei pentru contractul de locomotive electrice este 16 februarie. Proiectul urmează să fie finalizat până în 2018.

Ultimele Articole