PKP Intercity comandă încă 26 de vagoane

Compania PKP Intercity a comandat 26 de vagoane suplimentare de la H. Cegielski – Fabryka Pojazdów Szynowych in urma unui acord cadru semnat in 2018 pentru 55 de vagoane. Valoarea totala a contractului dupa extindere este de 697,3 milioane de euro zloti (163 de milioane de euro). Contractul include si o optiune pentru vagoane noi in valoare totala de 223,8 milioane de zloti (52,3 milioane de euro).
In cadrul acordului, producatorul va furniza si servicii de verificare si intretinere.
Noile vagoane vor fi proiectate pentru viteze de pana la 200 km/h. Fiecare vagon nou va fi dotat cu scaune confortabile, aer conditionat si sisteme de informare a pasagerilor. Fiecare pasager va avea acces la dispozitive electrice si un sistem de iluminat individual. In plus, vor fi instalate amplificatoare de semnal si dispozitive pentru internet de tip Wi-Fi.
„Fiecare contract pentru material rulant nou sau pentru modernizarea celui existent ne ajuta sa imbunatatim calitatea serviciilor furnizate de PKP Intercity. Pana in prezent, transportatorul a incheiat acorduri cu producatori polonezi in valoare de 3 miliarde de zloti (701,37 de milioane de euro)”, a declarat Ministrul Infrastructurii din Polonia, Andrzej Adamczyk.
Comanda include doua vagoane de clasa intai, noua vagoane pentru clasa a doua tip compartiment, noua vagoane pentru clasa a doua necompartimentate, trei vagoane pentru clasa a doua tip salon, echipate cu opt spatii pentru biciclete si trei vagoane pentru clasa a doua tip compartiment adaptate persoanelor cu dizabilitati.

Aceste vagoane noi vor fi folosite pentru trenurile Express InterCity (EIC) pe 10 rute, intre marile orase, dar si pe rute internationale, cum ar fi legaturile feroviare din Varsovia, Gdynia si Carcovia, catre Berlin si Viena.
Livrarea celor 81 de vagoane comandate in total se va face in urmatoarele 48 de luni. Vehiculele vor intra in serviciu comercial incepand cu februarie 2022. In ultimii ani, producatorul H. Cegielski – Fabryka Pojazdów Szynowych a semnat contracte in valoare de 1 miliarde de zloti (233,8 milioane de euro), iar comenzile sunt in crestere.