PKP Intercity atribuie contracte de mentenanta in valoare de 138 milioane euro

PKP IntercityOperatorul polonez PKP Intercity a atribuit două contracte pentru mentenanța parcului de material rulant de clasa a II-a, compus din vagoane de tip 111A și 141A pentru transportul de pasageri.

Primul contract, în valoare de 312 milioane zloți (73,6 milioane euro), a fost acordat unui consorțiu format din companiile PESA Bydgoszcz  / ZNTK Mińsk Mazowiecki pentru modernizarea a 83 vagoane, cu opțiunea de a include încă 42 de vagoane.

Cel de-al doilea contract, în valoare de 273 milioane zloți (64,4 milioane euro), a fost acordat companiei H.Cegielski – Fabryka Pojazdów Szynowych. Acest contract include mentenanța a 60 de vehicule feroviare.

PKP Intercity a declarat că lucrările vor include montarea de scaune reglabile noi, sisteme de aer condiționat, sisteme noi de informare a pasagerilor și prize electrice.

Între 2016 și 2020, PKP Intercity investește în jur de 2,5 miliarde zloți în parcul său de material rulant. Compania intenționează să modernizeze 455 de vagoane de pasageri și să achiziționeze 55 de vagoane noi.

Alte stiri