PKP Intercity anunță noi licitații pentru material rulant

14 august 2019

PKP Intercity a anuntat ca in a doua jumatate a acestui an va lansa noi licitatii pentru modernizarea parcului de material rulant pe care il detine si pentru achizitia de noi trenuri si locomotive.
In urmatoarele saptamani, PKP Intercity va semna noi contracte pentru achizitia a 12 automotoare electrice in valoare de 1 miliard de zloti (230,17 milioane de euro), a declarat Adam Laskowski, Membru al Consiliului de Administratie al PKP Intercity.
In a doua jumatate a lui 2019, PKP Intercity isi propune sa modernizeze si sa achizitioneze material rulant. Operatorul intentioneaza sa modernizeze 90 de vagoane de clasa a doua 111A / 141A, 40 de vagoane Z1A / Z1B si sa modernizeze 20 de locomotive EU/EP07 pentru a putea atinge viteze de pana la 160 km/h.
PKP Intercity va lansa o licitatie pentru achizitia a 10 locomotive de manevra noi si a 10 locomotive electrice multisistem, beneficiind de o optiune pentru alte 5 astfel de unitati.
In prezent, operatorul polonez implementeaza cel mai mare program de modernizare a parcului de material rulant de pana acum. In prima jumatate a anului, PKP Intercity a semnat contracte in valoare de 500 de milioane de zloti (115 milioane de euro) pentru modernizarea parcului sau de material rulant. In plus, in aceasta perioada, transportatorul a selectat compania Stadler pentru livrarea a 12 automotoare Flirt. PKP Intercity si H. Cegielski – Fabryka Pojazdów Szynowych au semnat un contract in valoare de 90 de milioane de zloti (21,12 milioane de euro) pentru reconstructia a 13 locomotive diesel SM42.
Un contract in valoare de 275 de milioane de zloti (63,3 milioane de euro) a fost semnat cu un consortiu format din ZNTK Mińsk Mazowiecki – Pesa pentru modernizarea a 14 automotoare electrice ED74.
Un alt contract in valoare de 224 de milioane de zloti (51,56 milioane de euro) a fost semnat cu H. Cegielski – Fabryka Pojazdów Szynowych pentru 55 de vagoane de calatori noi, cu posibilitatea de a mai achizitiona 26 de vagoane suplimentare. De asemenea, PKP Intercity a semnat un contract in valoare de 61,4 milioane de zloti (14 milioane de euro) cu producatorul de material rulant din Poznan pentru transformarea a 10 vagoane in vagoane restaurant. Operatorul a mai semnat cu H. Cegielski – Fabryka Pojazdów Szynowych un contract in valoare de 90 de milioane de zloti (20.7 milioane de euro) pentru modernizarea a 13 locomotive diesel SM42.
In prima jumatate a anului, 22,8 milioane de pasageri au utilizat serviciile furnizate de PKP Intercity, o crestere de 6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.