PKP Cargo solicita cofinantare UE pentru dezvoltare intermodala

Grupul PKP Cargo a solicitat cofinantare UE pentru trei proiecte intermodale in cadrul Programului Operational Infrastructura si Mediu 2014-2020. Proiectele implica achizitia de material rulant nou, dar si lucrari de dotare si modernizare a unor vehicule, precum si lucrari de extindere a terminalelor de containere detinute de grup.
PKP Cargo si PKP Cargo Malaszewicze au depus documentul necesar pentru o posibila finantare europeana de 50% la Centrul UE pentru Proiecte de Transport din Polonia.
Doua proiecte realizate de PKP Cargo includ achizitia de material rulant nou, in special vagoane platforma pentru serviciile de transport intermodal, locomotive multisistem si vagoane de marfa.
Al treilea proiect va fi implementat de PKP Cargo Malaszewicze si consta in constructia Terminalului Intermodal din Małaszewicze, inclusiv achizitia echipamentului tehnic si a utilajelor.
„PKP Cargo a inregistrat cresteri ale transportului intermodal si, pentru a profita de acest lucru, trebuie sa investim in dezvoltarea segmentului. Ne bazam pe cofinantarea europeana pentru proiectele noastre care ne vor ajuta sa raspundem cererii de pe piata de transport intermodal la nivel national, dar si international, contribuind astfel la initiativa Noul Drum al Matasii”, a declarat Krzysztof Mamiński, CEO PKP Cargo.