spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

PKP Cargo semneaza contractul pentru achizitia a trei locomotive

In data de 25 octombrie, PKP Cargo si Newag au semnat un contract pentru achizitia a trei locomotive Dragon 2 cu sase osii. Valoarea totala a contractului este de 45,3 milioane de zloti (10,5 milioane de euro). Locomotivele sunt deja construite si asteapta aprobarea Biroului de Transport Feroviar care, confom estimarilor, va fi acordata pana la sfarsitul acestui an.
Locomotiva Dragon 2 este singurul vehicul electric cu sase osii omologat pentru operare in Polonia. Acest vehicul este in deplina conformitate cu Specificatiile Tehnice de Interoperabilitate (STI) si dotata cu sistemul ETCS Nivel 2.
Parametrii de tractiune ai locomotivei permit transportul de marfuri grele cu un volum de pana la 4.000 de tone. Locomotive Dragon 2 va reduce nivelul de zgomot, dar si pierderile de energie cu 50%.
In iulie, cele doua companii poloneze au semnat o scrisoare de intentie cu privire la achizitia locomotivelor Dragon 2.
In prezent, PKP Cargo implementeaza un program ambitios de achizitie material rulant. Operatorul a publicat un anunt cu privire la recunoasterea pe piata a noilor locomotive cu patru si sase osii. In urma analizei propunerilor producatorilor, PKP Cargo va evalua ce tip de vehicule si cu ce capacitate tehnica si de tractiune poate achizitiona, lucru care ii va permite sa pregateasca mai bine licitatiile viitoare.
In plus, in septembrie, compania a lansat licitatia pentru achizitia a 936 de vagoane descoperite pentru reinnoirea parcului sau de vehicule.

Ultimele Articole