PKP Cargo primeste fonduri europene pentru material rulant nou

Compania PKP Cargo a primit 300 de milioane de zloti (69,4 milioane de euro) in cadrul Programului Operational Infrastructura si Mediu 2014-2020 pentru dezvoltarea a trei proiecte intermodale. Fondurile vor acoperi jumatate din investitiile planificate pentru toate proiectele care vor fi implementate. PKP Cargo va realiza doua proiecte care prevad achizitia de locomotive multisistem si vagoane care vor fi folosite pentru serviciile de transport intermodal. Pentru aceste doua proiecte, PKP Cargo a primit 92,4 milioane de zloti (21,4 milioane de euro). Pentru achizitia de platforme intermodale, PKP Cargo a primit 183,5 milioane de zloti (42,5 milioane de euro).
Un alt proiect care a primit finantare din partea UE implica Centrul Logistic PKP Cargo Malaszewicze si prevede modernizarea si extinderea terminalului intermodal, dar si achizitia echipamentului necesar. Pentru implementarea acestui proiect, au fost alocate fonduri UE in valoare de 12,8 milioane de zloti (2,96 milioane de euro). PKP Cargo Malaszewicze are patru terminale complet functionale care permit manipularea marfurilor individuale, dar si a celor en gros.
„Suntem incantati ca proiectele depuse de PKP Cargo au fost evaluate pozitiv. Cofinantarea obtinuta ne va ajuta sa implementam strategia de dezvoltare a Grupului, una dintre prioritati fiind dezvoltarea dinamica, iar clientii vor comanda cu siguranta din ce in ce mai multe servicii intermodale. De aceea pregatim un terminal in PKP Cargo Malaszewicze, pentru a accepta un volum mai mare de containere transportate intre China si Uniunea Europeana, ca parte a Noului Drum al Matasii”, a declarat Czesław Warsewicz, presedintele PKP Cargo.
Reamintim ca in septembrie, PKP Cargo a lansat licitatia pentru achizitia a 936 de vagoane descoperite care vor fi folosite pentru transportul containerizat.
In octombrie, operatorul feroviar de marfa a publicat o Cerere de Propuneri pentru achizitia unor locomotive electrice noi cu patru sau sase osii.
Recent, PKP Cargo si Newag au semnat un contract in valoare de 10,5 milioane de euro pentru livrarea a 2 locomotive Dragon cu sase osii.