PKP Cargo isi extinde prezenta in China

01-pkp cargoPresedintele PKP Cargo, Maciej Libiszewski, si Presedintele Worldwide Logistics Group, Jacky Lim, au semnat un acord pentru consolidarea cooperarii intre cele doua companii pentru a permite PKP Cargo sa infiinteze un sediu in China. Acordul reprezinta implementarea strategiei de dezvoltare a companiei care are ca scop construirea unei pozitii puternice a companiei de transport poloneze pe piata internationala. Acordul este rezultatul unor discutii si intalniri de afaceri, precum si a unei analize realizate de catre Consiliul Director PKP Cargo si partenerii chinezi timp de mai multe luni.
„Pentru a fi apreciati pe piata internationala de logistica, trebuie sa participam la crearea si dezvoltarea unor lanturi de furnizare multimodale internationale de tip door-to-door din China in Europa, nu numai prin logistica noastra central-europeana, dar si prin implicarea activa pe piata chineza, care este una dintre cele mai mari piete de schimb din lume. In acest context, prezenta PKP Cargo in China consolideaza pozitia companiei pe piata eurasiatica de transport feroviar”, a declarat Presedintele Maciej Libiszewski.
„Timp de mai multi ani, am acordat atentie deosebita pietei chineze si am ajuns la concluzia ca numai prin prezenta in aceasta piata putem castiga un avantaj competitiv care sa permita PKP Cargo sa devina un operator global. Cu toate acestea, este foarte important ca expansiunea PKP Cargo pe o piata logistica atat de mare sa fie gandita indelung si sa se justifice din punct de vedere economic. De aici, decizia de a coopera cu o companie recunoscuta la nivel international, WWL, astfel incat PKP Cargo va putea in curand sa isi prezinte oferta in peste 30 de zone logistice majore din China”, a adaugat acesta.