PKP Cargo intentioneaza sa achizitioneze noi locomotive electrice

PKP Cargo a publicat o cerere de propuneri pentru achizitia unor locomotive electrice noi cu patru sau sase osii. Licitatia prevede achizitia unor locomotive simple, duble si multisistem. Propunerile producatorilor trebuie inaintate pana la 19 octombrie si ar trebuie sa includa termenul limita pentru inceperea livrarilor, capacitatea de productie, mentionand numarul locomotivelor care pot fi construite intr-un an si pretul vehiculelor in doua variante. Cererea de propuneri a fost publicata pe platforma companiei unde au fost furnizate mai multe informatii cu privire la parametrii tehnici si operationali ai locomotivei. Unele dintre noile vehicule ar trebui sa aiba certificate care sa permita furnizarea de servicii de transport in Polonia si in alte tari europene. PKP Cargo anunta ca producatorii pot pune intrebari cu privire la licitatia de locomotive pe platforma de achizitii in cazul in care au nevoie de informatii suplimentare pentru pregatirea ofertelor.
Compania spune ca procedura nu inseamna ca vehiculele vor fi achizitionate imediat, deoarece este o metoda de efectuare a unei analize de piata, pentru testarea disponibilitatii producatorilor pentru livrarea de locomotive. Cererea de propuneri nu include numarul si nici tipul de locomotive.
„Avem nevoie de noi locomotive pentru a creste calitatea parcului de material rulant al celui mai mare operator feroviar de marfa din Polonia. Volumul marfurilor transportate este din ce in ce mai mare, iar, in urmatorii ani, dorim sa transportam din ce in ce mai multa marfa. Astfel, avem nevoie de un parc de vehicule modern pentru a raspunde cerintelor clientilor. Planurile de achizitie a unor locomotive noi sunt asociate licitatiei anuntate in septembrie pentru achizitia a cel putin 1000 de vagoane descoperite folosite pentru transportul containerelor. Vom avea vagoane noi si vrem si locomotive noi pentru trenurile noastre”, a declarat Czesław Warsewicz, Presedintele PKP Cargo.