PKP Cargo cumpara alte 5 locomotive Vectron

PKP Cargo a semnat un contract in valoare de 112 milioane de zloti (26 milioane de euro) pentru achizitia a cinci locomotive Vectron multisistem furnizate de Siemens Mobility. Contractul include serviciile de intretinere si este o optiune a contractului initial semnat in septembrie 2015 in cadrul caruia PKP Cargo a achizitionat 15 locomotive Vectron multisistem si care includea posibilitatea de achizitionare a alte 5 locomotive. Primele locomotive vor fi livrate la jumatatea acestui an.
Locomotivele, cu o viteza maxima de 160 km/h si dotate cu ETCS, vor fi utilizate pe coridorul nord-sud.
„Achizitia acestor 5 locomotive Vectron multisistem contribuie la implementarea strategiei de dezvoltare si la indeplinirea obiectivului dec consolidare a pozitiei noastre pe piata, inclusiv pe coridorul nord-sud. Aceasta achizitie este si un raspuns la nevoile pietei si ale transportului intermodal care trece printr-o perioada de crestere dinamica”, a declarat Czesław Warsewicz, CEO PKP Cargo.
„Datorita acestor locomotive, PKP Cargo detine un avantaj competitiv nu doar in Polonia, ci si in Europa”, a declarat Krzysztof Celiński, director in cadrul Siemens Mobility.
In Polonia, locomotivele Vectron sunt operate de PKP Cargo, DB Cargo Polska si Lotos Kolej – inchiriate de la Industrial Division. In total, 44 de locomotive Vectron au fost achizitionate in Polonia.