spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

PKP Cargo așteaptă acordul final cu privire la dezvoltarea fabricii Podkarpacie

PKP Cargo a anuntat ca pana la sfarsitul lui 2019 va incheia un contract cu producatorul polonez de material rulant, Wagonami Świdnica Sp. z o.o. (detinut de Greenbrier Companies) si de Agentia pentru Dezvoltare Industriala (ARD) pentru servicii de productie si reparatie a parcului de vagoane de marfa detinut de PKP Cargo.
Planurile initiale includ darea in exploatare a fabricii inactive Gniewczyna, in Gniewczyna (Podkarpacie, Voievodatul Subcarpatic) unde productia de material rulant a fost oprita in urma cu mai multi ani. Pot fi luate in considerare si alte locatii pentru a permite lansarea rapida a serviciilor liniilor de asamblare. Dupa alegerea fabricii, productia va dura aprox. 1,5 ani si poate fi lansata in 2020.
In cadrul acestui proiect, in aprilie 2019, PKP Cargo si ARD au semnat o scrisoare de intentie, iar in iunie, operatorul feroviar de marfa detinut de stat a semnat un acord cu Wagonami Świdnica. Acordul tripartit va fi semnat dupa ce ARD va finaliza negocierile cu Greenbrier cu privire la pasii premergatori posibilei implementari a joint-venture-ului.
„Semnarea scrisorii de intentie cu reprezentantii Wagonów Świdnica este un pas foarte important al acestei initiative. Compania face parte din Grupul Greenbrier, un producator de material rulant cunoscut, care detine know-how modern pentru viitoarea fabrica”, a declarat Warsewicz Czesław, Presedintele PKP Cargo. Acesta a explicat ca decizia joint-venture-ului dintre PKP Cargo, Greenbrier si ARD a fost luata dupa realizarea unei analize de piata complexe. Raportul arata ca cererea pentru vagoane de marfa este in crestere nu doar in Polonia, dar si la nivel european. „Prin urmare, aceasta investitie are perspective bune”, a declarat Warsewicz.
PKP Cargo a declarat ca managementul companiei Greenbrier este convins ca prin acest joint-venture, vagoanele create de Wagonami Świdnica si Greenbrier pot contribui semnificativ la imbunatatirea si reinnoirea parcului de material rulant al PKP Cargo.
Wagony Świdnica, cu sediul in sud-vestul Poloniei, are o experienta de lunga durata in dezvoltarea, productia si intretinerea tuturor tipurilor de vagoane de marfa si boghiuri. In 1998, Wagony Świdnica a fost cumparata de Companiile Greenbrier. In 2011-2012, Wagony Świdnica a achizitionat atelierele de reparatii ZNTK Oława si ZTK Siarkopol. In aceasta perioada, Greenbrier a investit in Wagony Świdnica, care in prezent detine 16.000 de angajati si produce vagoane cu un nivel ridicat al calitatii.

Ultimele Articole