PKP Cargo achizitioneaza un operator feroviar sloven

11 decembrie 2018

Advanced World Transport (AWT), membru al Grupului PKP Cargo, a semnat un acord pentru achizitia unei cote de 80% in cadrul Primol-Rail, o companie din Slovenia. Achizitia majoritatii actiunilor Primol-Rail, companie care are licenta de operare pentru servicii feroviare de transport in Slovenia, deschide noi oportunitati pentru Grupul PKP Cargo de crestere a prezentei pe piata feroviara de marfa din nordul si sudul Europei.
„Contractul creeaza oportunitati pentru Grupul PKP Cargo de acces pe piete noi cu o oferta de transport atractiva si crestere a volumului de transport, Maciej Walczyk, Presedintele Consiliului de Administratie al AWT.
Deoarece Grupul are licenta de operare independenta in Cehia, Slovacia, Ungaria si Austria, in prezent poate sa opereze trenuri din Polonia pana la granita dintre Slovenia si Italia si Portul Koper, din Slovenia, unul dintre cele mai mari porturi la Marea Adriatica, folosind doar o locomotiva multisistem. AWT a operat aprox. 10 trenuri pe saptamana catre granita cu Slovenia unde depozitul a fost preluat de catre subcontractorul local. Numarul acestor trenuri poate creste, permitand companiei PKP Cargo sa furnizeze servicii de transport intre tarile care se intind de la Marea Baltica la Marea Adriatica.
„Suntem incantati de achizitia actiunilor partenerului sloven. Este un raspuns la strategia recent adoptata de Grupul PKP Cargo in care ne-am concentrat pe achizitii pe piete straine si pe cresterea implicarii nostre in sectorul de transport”, a declarat Czesław Warsewicz, Presedintele Consiliului de Administratie al PKP Cargo.