spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

PKP anunta o licitatie de 112 mil de euro pentru nodul feroviar Lodz

pkpCaile Ferate Poloneze, PKP PLK, au anuntat o licitatie pentru reabilitarea sectiunii feroviare Lodz Kaliska – Zduńska Wola, ca parte a proiectului de reabilitare a retelei feroviare suburbane. Proiectul este estimat la 480 de milioane de zloti (111,8 milioane de euro) si va contribui la imbunatatirea legaturilor Nodului Feroviar Lodz.
Proiectul implica modernizarea a 42 de km pe linia Lodz Kaliska – Zduńska Wola, reabilitarea a 5 pasaje rutiere, 12 poduri feroviare si 12 podete si constructia unui pod nou. Proiectul va oferi o siguranta imbunatatita, servicii de transport eficiente si legaturi feroviare mai bune pentru calatorii care folosesc transportul feroviar. Dupa finalizarea proiectului, viteza trenurilor de calatori va creste la 120 km/h, iar timpul de calatorie va fi redus pe aceasta sectiune cu 15 min.
Proiectul anuntat este unul dintre cele 10 proiecte inaintate de PKP PLK in cadrul celei de-a doua solicitari de exprimare a interesului a MCE. Conform estimarilor, lucrarile vor fi finalizate in 2018.
„Licitatia anuntata este unul din pasii necesari imbunatatirii transportului feroviar in cadrul Nodului Feroviar Lodz. Transportul urban si cel feroviar vor fi integrate si vor sustine transportul catre scoala sau catre locul de munca. Infrastructura feroviara modernizata va decongestiona traficul in Lodz si in centrele urbane, precum si in punctele de transbordare integrate”, a declarat Ireneusz Merchel, presedintele PKP PLK.

Ultimele Articole