spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

PKN Orlen va achiziționa prima locomotivă pe hidrogen produsă de PESA

Grupul PKN Orlen, cea mai mare companie central și est-europeană și care are drept cel mai important acționar statul polonez (Automobile Dacia, cea mai mare companie românească fiind de cinci ori mai mică) va achiziționa prima locomotivă pe hidrogen produsă tot de polonezi, anume PESA, deținută tot de statul polonez.

Grupul polonez de petrochimie PKN Orlen intenționează să cumpere prima locomotivă cu hidrogen din țară, a anunțat compania, potrivit thefirstnews.com. Construită de firma PESA din Bydgoszcz, locomotiva SM42 va avea, potrivit lui Orlen, un aspect inovator și modern. Compania a subliniat faptul că tehnologia hidrogenului pe care o dezvoltă face parte din strategia Orlen2030, care prevede creșterea importanței combustibililor alternativi. „Compania, în cadrul cooperării cu PESA Bydgoszcz, intenționează să cumpere o locomotivă modernă, care va fi primul vehicul feroviar din Polonia care folosește hidrogen”, a spus PKN Orlen, adăugând că prezentarea oficială a trenului va avea loc în timpul celui de-al 14-lea târg internațional feroviar TRAKO din Gdańsk (20-24 septembrie 2021).

„Achiziționarea primei locomotive de acest gen din Polonia este un pas în direcția utilizării combustibilului cu hidrogen cu emisii zero pe scară largă în transportul feroviar”, a declarat președintele PKN Orlen, Daniel Obajtek. El a continuat spunând că, în conformitate cu strategia sa, compania investește în tehnologie modernă și curată, care va aduce beneficii concrete de afaceri și, de asemenea, va contribui la implementarea Acordului verde european.

Ultimele Articole