marți, iulie 16, 2024
spot_img

PJM a fost desemnată pentru testele flotei de trenuri de salvare ÖBB

PJM a fost desemnată ca centru de testare acreditat în conformitate cu ISO/IEC 17025 pentru testele de testare a noii flote de trenuri de salvare ÖBB livrate de Stadler.

Testele dinamice sunt efectuate în cooperare cu grupul de măsurători mecanice al ÖBB. PJM a fost, de asemenea, responsabil pentru producția și dezvoltarea osiilor de roți instrumentate. Testele vehiculelor pentru domeniile comportamentului de rulare, frânelor, acusticii și pantografului vor avea loc în toată Austria și se preconizează că vor fi finalizate în toamna anului 2024. Pentru accesul liber la calea ferată în Austria, s-au efectuat teste de dinamică de rulare în secțiunile de cale ferată 5c, în vederea autorizării vehiculelor pentru curbe cu rază de până la 100 de metri.
„Roțile instrumentate au fost dezvoltate și fabricate special pentru aceste cerințe în curbe foarte strânse. Seturile noastre de roți și-au dovedit eficiența în cadrul testelor dinamice pe șine”, a declarat Martin Joch, directorul executiv al PJ Messtechnik GmbH.
Standardele de testare de tip acoperă comportamentul de rulare în conformitate cu EN 14363 & TS 17843, dovada siguranței împotriva deraierii, acustica în conformitate cu STI Noise & LOC&PAS, protecția angajaților (VOLV), frânele UIC 544-1, EN 16834 și protecția împotriva alunecării roților EN 15595 și pantograful în conformitate cu EN 50317.

Noua generație de Servicejet a necesitat unele inovații în cadrul testelor. „Datorită noului standard, aceste teste exigente au fost efectuate pentru prima dată în rețeaua ÖBB. Rezultatele execuțiilor de testare sunt extrem de precise și fiabile și constituie o bază solidă pentru evaluarea vehiculului feroviar”, a declarat managerul de testare Roman Schmid, ÖBB Produktion GmbH.
Noua flotă de trenuri de salvare ÖBB este concepută pentru o gamă largă de aplicații. De exemplu, acestea sunt echipate cu echipamente moderne de stingere a incendiilor pentru a efectua lucrări de salvare și stingere în caz de incendiu. De asemenea, acestea pot remorca trenuri sau pot efectua lucrări de întreținere.
În mai 2024, ÖBB a prezentat primul tren de salvare trimodal Servicejet livrat de Stadler în cadrul unui contract de 230 de milioane de euro pentru furnizarea a 18 trenuri de salvare și de stingere a incendiilor multifuncționale și cu emisii reduse.
PJM este un specialist de renume internațional în sisteme pentru transportul feroviar și a realizat cu succes proiecte în 30 de țări și pe 6 continente. În calitate de centru de testare acreditat în conformitate cu ISO/IEC 17025, PJ Messtechnik GmbH efectuează teste la nivel mondial pentru omologarea vehiculelor feroviare.

IN THE SPOTLIGHT

Cum pleci cu câinele în vacanță dacă nu ai mașină. Cine acceptă animale de companie

Vrei să pleci cu câinele în vacanță, dar nu ai mașină. Ei bine, problema este reglementată de Uniunea Europeană în ceea ce privește călătoriile...

Ultimele Articole