luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Regionala București a CFR SA cumpără piatră spartă pentru balastarea liniilor ferate

Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere piatră spartă pentru balastarea liniilor ferate.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Piatră spartă”. Valoarea totală estimată a contractului, ce vizează achiziția a 4.000 de tone, este de 1,1 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 220.000 de euro.

Produsul solicitat este un produs feroviar critic folosit la balastarea liniilor de cale ferată pentru menținerea în condiții de siguranță a traficului feroviar, conform reglementarilor și instrucțiunilor în vigoare. Piatra spartă este una dintre componentele suprastructurii căii ferate, pe lângă șină, material mărunt și traversă. Piatra spartă se obține prin sortarea fracțiunilor rezultate din sfărâmarea artificială a rocilor din zăcămintele masive de roci magmatice, având rezistență ridicată la uzură, la fragmentare prin impact, la fenomenul de îngheț-dezgheț și la radiația solară. Piatra spartă este utilizată în construcția căii ferate la suprastructura cu traverse de lemn și traverse din beton armat. Prisma de piatră spartă pentru liniile de cale ferată situate în aliniament și curbe cu și fară supraînălțare, simple, duble sau multiple, cale cu joante și cale fară joante, trebuie să îndeplinească anumite dimensiuni minime astfel încât să asigure stabilitatea căii pentru transportul feroviar de călători și marfă în condiții optime de siguranță.Condiții de participare la licitația pentru piatră spartă pentru balastarea liniilor ferate

Pentru participarea la procedura de achiziție se solicită executarea de livrări de tipul specificat. Ofertantul trebuie să prezinte lista livrărilor de produse realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor și a beneficiarilor publici sau privați.

Experiența similară se va demonstra prin prezentarea unui contract sau cumul de contracte din care să reiasă livrarea de produse similare în ultimii trei ani cu o valoare individuală / cumulată de minimum 1.100.000 de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 13 noiembrie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 13 noiembrie 2024.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole