spot_img
duminică, decembrie 5, 2021
spot_img

Regionala Iași a CFR SA vrea să modernizeze Piața Gării Câmpulung Moldovenesc

Regionala Iași a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să amenajeze Piața Gării Câmpulung Moldovenesc, pe baza unui contract estimat la peste 70.000 de euro.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Amenajare Piața Gării Câmpulung Moldovenesc”. Valoarea totală estimată a contractului este de 354.446,03 lei.

Lucrările ce se vor executa în cadrul contractului constau în principal în: refacerea pantelor de scurgere a parcării și înlocuirea pavelelor și bordurilor existente cu îmbrăcăminte din beton asfaltic, montarea unor trotuare din pavele și borduri din beton pentru delimitarea parcării și favorizarea accesului călătorilor în stație, decopertarea fundației clădirii pe o lungime de 10 m și izolarea acesteia pentru a preîntâmpina infiltrațiile de apă în subsol. De asemenea, se vor face lucrări de reparații și aducere la nivel a rigolelor existente, completarea rețelei de rigole existentă cu o rețea de rigole noi în vederea preluării mai eficiente a apei pluviale, lucrări de reparații la calea de acces de la strada principală către clădirea stației, reparații la fâșia de beton asfaltic existentă la partea superioară a parcării, aducerea la nivel a capacelor de canal existente și înlocuirea capacelor cu rama degradată, marcarea cu vopsea a locurilor de parcare.

Stația CFR Câmpulung Moldovenesc se află pe linia Suceava-Ilva Mică, la poziția km 70+571. Piață Gării din stația Câmpulung Moldovenesc prezintă o stare de degradare avansată a următoarelor elemente constructive: pavele din beton autoblocante, exfolieri și degradări ale elementelor prefabricate (borduri, capace de canal, rigole) și necesită lucrări de reparații în regim de urgență. Se constată o dificultate în evacuarea apei pluviale, precum și infiltrații de apă în subsolul clădirii stației din cauza funcționării defectuase a rigolei din prefabricate din beton cu grătar metalic, existentă în parcare, prin intermediul căreia apa pluvială este direcționată către un bazin de acumulare aflat vizavi de clădirea de călători și apoi deversată, cu ajutorul unei pompe, în rețeaua principală a orașului.

Condiții de participare la licitația privind Piața Gării Câmpulung Moldovenesc

Lucrările menționate vor fi efectuate doar de către personalul calificat din cadrul societăților specializate, autorizate şi agrementate AFER în acest scop.

Pentru participarea la licitație se solicită experiență similară. Ofertanții trebuie să demonstreze că în ultimii cinci ani (calculați până la data limită de depunere a ofertelor), au executat lucrări de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii în valoare cumulată de cel puțin 354.400 de lei (fără TVA), realizate în cadrul unuia sau mai multor contracte.

De asemenea, se cere certificat SR EN ISO 14001 sau echivalent sau certificate valabile emise de organisme de certificare acreditate sau alte probe/dovezi care confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al protecţiei mediului.

Garanţia pentru participare este de 3.544,46 lei şi este irevocabilă. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 3 noiembrie 2021, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 3 martie 2022.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole