marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Piata de transport feroviar din Romania, tendinta de crestere

Marius Chiper_IMG_6614„In ultimii ani, infrastructura feroviara din Romania a avut o evolutie pozitiva si surprinzatoare, am ajuns la stadiul care ne permite sa ne dezvoltam si sa avem strategii. Am reusit sa obtinem subventionare pentru transportul feroviar, ceea ce este un plus fata de anii 2000.
Astfel, pentru perioada 2010 – 2015 piata de transport feroviar s-a stabilizat si devine previzibila, cu tendinta de crestere”, a declarat Marius Chiper, directorul general al CFR SA, cu ocazia Forumului de Tehnologii si Servicii Railway PRO – „Inovare prin tehnologii inteligente pentru infrastructura”, organizat de catre Club Feroviar si Railway PRO, cu sprijinul Asociatiei Industriei Feroviare din Romania (AIF), in perioada 24 – 25 februarie, la Buzau.

Calea ferata are nevoie de investitii, avem un mare potential de crestere iar evolutia pozitiva din ultima perioada ne ofera premisele ca investitiile in infrastructura trebuie sustinute.
Este nevoie de modernizarea infrastructurii feroviare, in special coridoarele pan-europene si partea din reteaua TEN-T, precum si integrarea in reteaua europeana de transport de mare viteza.
„Mai mult, trebuie sa relocam o parte din fluxurile de marfuri de la transportul rutier catre calea ferata”, a adaugat Chiper.
Strategia CFR SA pentru urmatorii ani se va axa pe sporirea competitivitatii transportului feroviar pe piata interna si integrarea sistemului feroviar din Romania in Spatiul European Feroviar Unic.
CFR SA intentioneaza, pentru perioada urmatoare, sa achizitioneze utilaje si echipamente pentru mentenanta infrastructurii, sa investeasca in sisteme mai sigure de control al trenurilor precum si electrificarea noilor sectiuni de cale ferata.
Pentru perioada 2015 – 2020 CFR estimeaza un necesar pentru investitii de 11 miliarde de euro iar pentru perioada 2021 – 2030, un necesar investitional de 18 miliarde de euro.

Sursa foto: Club Feroviar

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole