Conform estimarilor, pana in 2023, piata de furnizare feroviara va continua sa creasca cu un procent de 2,7% pe an, iar volumul anual va atinge aprox. 192 de miliarde de euro, conform celui mai recent Studiu al Pietei Feroviare Globale, realizat de UNIFE.
In cadrul InnoTrans 2018, UNIFE a prezentat a saptea editie a Studiului Pietei Feroviare Globale care prevede evolutia pietei de furnizare feroviara globala in baza unei evaluari a sute de proiecte feroviare si a unei verificari in functie de calcule.
O baza in crestere a pietelor feroviare mature unde operatorii investesc permanent in intretinerea si dezvoltarea infrastructurii si a parcului de material rulant este unul dintre principalii stimuli care influenteaza dezvoltarea pietei. In cadrul acestei tendinte in crestere, modernizarea sistemelor de semnalizare este, de asemenea, un factor important.
In plus, pietele feroviare emergente, precum Africa/Orientul Mijlociu sau America Latina, contribuie la dezvoltarea pietei prin dezvoltarea continua a infrastructurii si a sistemelor feroviare. Mega-tendintele, precum preocuparile din ce in ce mai mari privind securitatea, urbanizarea, globalizarea sau durabilitatea, au un efect pozitiv asupra cererii pentru solutii feroviare. In plus, industria se transforma si prin digitalizare, inteligenta artificiala, e-mobilitate, finantare privata, dar si liberalizarea operatorilor feroviari.
Datorita investitiilor considerabile in infrastrctura feroviara, sisteme de control si servicii, piata de furnizare feroviara a crescut cu 1,2% pe an in 2013-2015 si 2015-2017. In prezent, piata feroviara are un volum de 163,2 miliarde de euro pe an, cu 63,8 miliarde de euro in servicii, 52,6 miliarde de euro in material rulant si 31,2 miliarde in infrastructura.