spot_img
luni, mai 23, 2022
spot_img

Petrică Mîțu Stoian a murit. Ce ultimă dorință feroviară a avut cântărețul

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, la Spitalul Judeţean din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. El a avut o ultimă dorință feroviară, rămasă, din păcate, neîmplinită.

Cântărețul își dorea foarte mult să meargă cu trenul de la București la Moscova.

”Toată viaţa, muzica a fost pe primul plan, acum aş dori să las locul tinerilor şi să mă bucur şi eu mai mult de vacanţe. Vreau să mă plimb prin locuri prin care nu am apucat să merg. Eu iubesc ţările arabe şi când mă ridic din pat mă uit către răsărit, nu către apus. Nu am fost în Germania şi nici nu o să ajung vreodată, nu am chemare. Nici în SUA nu am fost. Îmi doresc până şi la Moscova să merg cu trenul, să colind, să ştiu ce este prin lume (sublin.ns.). Mi-aş dori să văd ce au văzut alţii”, a povestit Petrică Mâțu Stoian într-un interviu acordat luna trecută publicației online Impact.ro.

Petrică Mîţu Stoian a murit la doar 61 de ani. Cântărețul era în recuperare post-Covid

Intrepretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian, care era internat la Clinica Nera pentru recuperare post-Covid, a început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat. Medicii de la clinică au solicitat o ambulanţă şi au transferat pacientul, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Reşiţa.

Medicii din Reşiţa l-au preluat la Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi l-au internat în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) unde a fost intubat. Însă după numai câteva ore artistul a părăsit această lume.

Moartea artistului ar fi fost provocată de complicațiile aferente bolii COVID-19. Cântărețul avea bronho-penumonie și era și sub tratament anti-coagulant. S-a încercat transferul său la Craiova, însă nu erau locuri disponibile la spital, așa că a rămas internat la spitalul din Reșița.

Petrică Mîțu Stoian era originar din zona Plaiului Cloșanilor, județul Mehedinți.

Ultimele Articole