spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Peste 100 de răniți în coliziunea a două trenuri în Spania

Peste 100 de răniți în coliziunea a două trenuri în Spania. Un accident feroviar a survenit miercuri lângă Barcelona, Spania.
Cel puțin 155 de persoane au fost rănite miercuri după ce două trenuri s-au ciocnit la periferia Barcelonei, au anunțat serviciile de urgență. Accidentul, care a avut loc în jurul orei 07:50 (06:50 GMT), a avut loc într-o stație din regiunea Catalonia, din nord-estul Spaniei. Presa locală a relatat că trenurile circulau în aceeași direcție și s-au ciocnit în timp ce unul era parcat în gară. Poliția catalană investighează cum a avut loc incidentul. Oficialii de urgență au scris pe Twitter că accidentul a avut loc în stația Montcada i Reixac – Manresa, la aproximativ 12 km (7 mile) de centrul orașului.

Peste 100 de răniți în coliziunea a două trenuri

Pe Twitter serviciile de urgență au informat că 150 de persoane se aflau „într-o stare ușoară”, iar alte cinci au fost lăsate „într-o stare mai puțin gravă”. Ei au adăugat că trei persoane au fost transferate la spital. Traficul feroviar a fost întrerupt pentru scurt timp pe mai multe linii din cauza accidentului, a declarat guvernul regional. Descriind momentul coliziunii, un pasager a declarat pentru presa Ser Catalunya că a suferit „o lovitură extraordinară” și a spus că „oamenii țipau”. O altă pasageră a declarat pentru BBC că a văzut „oameni cu sânge pe ei, pentru că au suferit o tăietură în urma loviturii”. Președintele guvernului regional catalan, Pere Aragonès i Garcia, a cerut „explicații” urgente asupra cauzelor accidentului de la operatorul feroviar Renfe și guvernul spaniol.
Ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sánchez, a declarat că urmărește îndeaproape situația și le-a urat „însănătoșire grabnică” răniților.

Ultimele Articole