Pesa va mari numarul tramvaielor livrate in Bulgaria

Stolichen Elektrotransport EAD, operatorul de transport cu tramvaiul din capitala bulgara, a semnat cu producatorul polonez de material rulant, Pesa, un contract in valoare de 22,8 milioane de euro pentru livrarea a 13 tramvaie cu podea joasa.

Livrarea materialului rulant se va face pana la sfarsitul lui 2019. Noile tramvaie vor intra in circulatie pe Linia 5, in partea de sud-vest a Sofiei. Contractul semnat prevede si livrarea de piese de schimb, echipament de diagnoza, precum si instruirea vatmanilor.

Tramvaiele vor circula pe ecartament ingust, de 1.009 mm. Acestea sunt din gama Swing si vor avea 30 m lungime si 2,3 m latime, precum si capacitatea pentru transportul a 201 pasageri, cu 40 de locuri pe scaune. Tramvaiele vor dotate cu aparate de aer conditionat si vor fi tractate de catre patru motoare asincrone de cate 150 kW.

Pana in prezent, producatorul polonez de material rulant, Pesa, a mai livrat in Sofia alte 25 de tramvaie din gama Swing, 20 dintre acestea fiind comandate in 2013, pentru suma de 50 milioane euro. Alte cinci tramvaie Swing au fost comandate in 2016.

Pesa a mai participat si la o alta licitatie anterioara in Sofia, in 2017, insa aceasta a fost pana la urma castigata de cehii de la Škoda Transportation. In urma acesteia, cehii vor livra 13 tramvaie ForCity Classic.