luni, decembrie 4, 2023
spot_img

PESA ar putea produce trenuri de metrou

MB01 REND01 kam1 1 POP 02Producătorul polonez de material rulant a primit finanțare în valoare de 24 milioane zloți (5,6 milioane de euro) din partea Centrului Național de Cercetare și Dezvoltare, în urma evaluării unor proiecte de inovare. Astfel, potrivit finanțării primite, PESA anunță intenția de a fabrica trenuri de metrou, o noutate în portofoliul companiei poloneze.
Organizatorii concursului de proiecte au analizat 140 de propuneri iar dintre acestea 12 vor primi o finanțare în valoare totală de 165 milioane zloți (38 milioane de euro).
Proiectul PESA, ”Metroul cu consum redus de energie și nivel sporit de siguranță și confort”, a primit a doua cea mai mare finanțare.
Realizarea proiectului privind construirea de metrouri este estimată pentru perioada aprilie 2016 – iulie 2019.
PESA este de părere că un potențial client pentru trenurile de metrou ar putea fi Varșovia.
Producărul polonez de material rulant pregătește de mai mult timp producția de metrouri, iar Varșovia este unul dintre principalii săi clienți. Tramvaiele PESA au parcurs deja peste 10 milioane de kilometri în capitala Poloniei și au transportat peste un miliard de pasageri.
Transportul public din Varșovia este de asemenea deservit și de trenurile electrice PESA, precum ELF operat de către SKM (Linia Rapidă Urbană).

”Echipa de constructori și proiectanți PESA va pune în practică experiența acumulată în ultimii ani pentru a putea dezvolta metrourile, care vor fi inovatoare, sigure, construite cu materiale moderne și ușoare și echipate cu sisteme de nouă generație”, a punctat Arkadiusz Sobkowiak, director de Cercetare și Dezvoltare, PESA Bydgoszcz.

”Datorită sprijinului financiar acordat de către Centrul Național de Cercetare și Dezvoltare, PESA va avea în portofoliu toată gama de material rulant. Până acum am produs trenuri diesel și electrice, locomotive și tramvaie, iar acum avem șansa de a produce trenuri de metrou, ceea ce ne va spori competiitvitatea pe piață”, a subliniat Tomasz Zaboklicki, președintele PESA Bydgoszcz.

Foto:  PESA Bydgoszcz

Ultimele Articole