spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

Iarna a produs perturbări în circulația trenurilor. Tracțiune dublă în vestul țării

Condițiile meteo nefavorabile din partea de vest a țării au condus luni dimineață la perturbări în circulația trenurilor, astfel că traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă.

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri, iar pe segmentul feroviar Ghioroc-Glogovăț circulația trenurilor se realizează cu tracțiune dublă – locomotive electrice și locomotive diesel, a informat Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători, prin intermediul unui comunicat.

Operatorul feroviar de stat a precizat că ține permanent legătura cu CFR SA, managerul infrastructurii, care realizează dirijarea circulației, și cu echipele din trenurile afectate oferind asistență călătorilor. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță, se mai arată în comunicatul citat.

Perturbări în circulația trenurilor. IR Dacia are întârziere

La rândul ei, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a precizat că trenurile R 2027 și 2044 ale operatorului național de transport feroviar de călători staționează temporar, între Ghioroc și Glogovăț, mecanicii solicitând locomotive diesel, pentru continuarea călătoriei. Trenul internațional IR 347 (Dacia), Viena-București Nord, urmează să-și continue parcursul, după plecarea trenului R 2027, aflat pe firul I.

Călătorii sunt rugaţi ca în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon 021/9521 – Informaţii CFR – iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web – unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut.

Pe toată perioada de funcţionare a comandamentelor de iarnă, personalul CFR SA va menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Ultimele Articole