spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

Se reia licitația pentru peroanele din gara Sibiu. Regionala Brașov plusează cu patru milioane de lei

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat pentru a treia oară licitația pentru peroanele din gara  Sibiu, după ce precedentele proceduri au fost anulate din lipsă de ofertanți. De această dată, valoarea estimată a achiziției este cu patru milioane de lei mai mare decât la precedentele încercări.

peroanele din stația  Sibiu modernizarea stației CF Sibiu PMUD Sibiu 2021-2030 trenul periurban Sibiu lucrări în Gara Sibiu alegeri locale 2020 tunelul pietonal din Gara Sibiu
FOTO Turnulsfatului.ro

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reabilitare platformă cu înlocuirea aparatelor de cale Stația Sibiu, Cap Y (actualizare documentație si execuție) SRCF Brașov”.

Conform documentației tehnice și actualizarea acesteia, se va reabilita platforma cu înlocuirea aparatelor de cale în staţia Sibiu Cap Y și prelungirea tunelului pietonal până la linia 8. Lucrările vor dura 14 luni. Valoarea totală estimată a contractului este de 18.400.163 de lei fără TVA, față de 14.330.279 de lei la precedentele licitații, și nu include valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute. Valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute, calculată la un procent de 10% din valoarea lucrărilor, reprezintă cheltuieli incluse în structura de deviz a obiectului de investiții, conform prevederilor H.G. 907/2016.Condiții de participare la licitația pentru peroanele din gara Sibiu

Ofertantul trebuie sa facă dovada că în ultimii cinci ani de zile, raportați la data-limită de depunere a ofertelor, a executat lucrări similare a căror valoare individuală/cumulată a fost de minimum 18 milioane de lei fără TVA. Prin lucrări similare se înțelege execuția de lucrări similare cu cele care fac obiectul contractului ce va fi atribuit, respectiv construcţie/reparaţie linii, peroane.

Cuantumul garanției de participare este de 184.001,63 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 30 august 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 30 decembrie 2021.

Licitații identice (cu excepția prețului) au fost lansate în luna noiembrie a anului trecut și în luna februarie 2021, însă ele au fost anulate, pentru că nu a fost depusă nicio ofertă. (A.B.)

Ultimele Articole