marți, iunie 6, 2023
spot_img

Nicușor Dan: peroanele de pe linia 41 vor fi gata pentru tramvaiul Astra Imperio

Primarul general Nicușor Dan a dat asigurări că peroanele de pe linia 41 vor fi gata în momentul când tramvaiul Astra Imperio, primul sosit în București, va avea recepția finalizată.

Întrebat la Euronews România de ce nu au fost lungite peroanele în condițiile în care se știa că vin tramvaiele de 36 de metri, edilul a răspuns: „Pentru că au fost tot timpul alte urgențe, dar în momentul în care primul tramvai va avea recepția făcută pentru a circula, peroanele vor fi gata. Nu e mare lucru să faci un peron. Asta nu e o problema. Știrea adevărată este că în 32 de ani s-au cumpărat 17 tramvaie noi, și, în acest mandat, se achiziționează 100 de tramvaie noi. Nu am informații tehnice despre cât durează această verificare. În momentul în care el va circula, peroanele vor exista la dimensiunea care trebuie”.Peroanele de pe linia 41, reconfigurate pentru noile tramvaie

Pentru că nu toate peroanele de pe linia lui 41 sunt suficient de lungi, 14 dintre ele vor necesita lucrări de reconfigurare, care vor costa peste opt milioane de lei.

Proiectul a primit aprobarea Consiliului General al Municipiului București abia cu puțin timp înainte de prezentarea tramvaiului de la Depoul Militari, la finele săptămânii trecute, așa cum a scris Club Feroviar.

În următoarele săptămâni, noul tramvai va circula noaptea pe șinele din Capitală, pentru a se face toate testele necesare punerii lui în exploatare comercială. Prima linie pe care vor fi introduse noile tramvaie este 41, din vestul Bucureștiului, care face legătura între cartierul Ghencea și Piața Presei Libere, cea modernizată în anul 2003, cu calea de rulare separată prin garduri de carosabil.

Nicușor Dan reiterează promisiunea privind trenul metropolitan

Primarul general a reiterat și promisiunea sa din campanie privind realizarea trenului metropolitan București.

„O să avem niște linii de tren metropolitan în zona de Nord, rețeaua de tramvai reabilitată și semaforizare inteligentă pe 500 de intersecții conectate la serverul central și o să reușim să îmbunătățim cum era apa caldă acum patru, cinci ani”, a mai spus primarul Bucureștiului.

Ultimele Articole