spot_img
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
spot_img

Permise gratuite de călătorie feroviară pentru tineri

Comisia Europeană va oferi abonamente feroviare gratuite de călătorie către 60.000 de europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, datorită DiscoverEU, program demarat marți.

Cererile s-au deschis marți, 12 octombrie, la prânz și se închid la 26 octombrie, la prânz, pentru o perioadă de călătorie în 2022, care va fi Anul European al Tineretului.

Această rundă de candidatură este deschisă tinerilor europeni născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003. În mod excepțional, tinerii de 19 și 20 de ani pot aplica și după ce rundele lor au fost amânate din cauza pandemiei COVID-19. Solicitanții care au reușit pot călători între martie 2022 și februarie 2023 timp de până la 30 de zile.Deoarece evoluția pandemiei rămâne necunoscută, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile printr-un nou permis de călătorie mobil. Data plecării poate fi modificată până la ora plecării. Abonamentele de călătorie mobile au o valabilitate de un an. Comisia îi sfătuiește pe toți călătorii să verifice restricțiile potențiale de călătorie pentru ReopenEU.

Tinerii cu nevoi speciale, încurajați să participe

Tinerii cu nevoi speciale sunt puternic încurajați să participe la DiscoverEU. Comisia va pune la dispoziție informații și sfaturi și va acoperi costurile asistenței speciale, cum ar fi o persoană însoțitoare, un câine de asistență etc. Solicitanții reușiți pot călători singuri sau într-un grup de până la cinci persoane (toți se încadrează în intervalul de vârstă eligibil). Pentru a consolida călătoriile durabile – și, astfel, pentru a sprijini acordul verde european, participanții DiscoverEU vor călători în principal cu trenul. Cu toate acestea, pentru a asigura un acces larg în întreaga UE, participanții pot utiliza și moduri de transport alternative, cum ar fi autocare sau feriboturi sau, în mod excepțional, avioane. Acest lucru va fi posibil dacă tinerii locuiesc în zone îndepărtate sau pe insule. Astfel, și ei au șansa de a participa.

Fiecărui stat membru i se alocă un număr de permise de călătorie, în funcție de populația sa, ca proporție din populația totală a Uniunii Europene.

Ultimele Articole