vineri, iunie 28, 2024
spot_img

VIDEO Pericol de explozie în gara Saligny. Scurgeri de propan dintr-un vagon

A fost pericol de explozie în gara Saligny de pe Magistrala 800 București-Constanța, vineri seara, după ce au fost constatate scurgeri de propan dintr-un vagon al unui tren de marfă.

UPDATE. La ora 22,05 a fost remediată defecțiunea, linia de contact a fost repusă sub tensiune, iar circulația feroviară a fost reluată.

UPDATE. ”La ora 20.01 in stația Saligny a fost depistată o scurgere de la unul din vagoanele ce formează o garnitura aparținând GFR, încărcată cu GPL, care a plecat de la Cap Midia cu destinația Mogoșoaia. Linia a fost scoasa de sub tensiune și se așteaptă echipa de intervenție. Sunt afectate următoarele trenuri: IR 1887 București N – Constanța, oprit în Cernavodă, IR 1884 Constanța- București N oprit în Mircea Vodă, R 8034 Constanța-Fetești oprit in Medgidia și IR 1862 Constanța- Buzău, oprit în Medgidia”, a transmis Cătălin Schipor, purtătorul de cuvânt al SRCF Constanța.

UPDATE. Este vorba despre un tren GFR cu 38 de vagoane, dintre care patru încărcate cu propan, unul cu GPL și restul cu motorină și benzină. În prezent, alimentarea cu electricitate pe liniile de tren a fost opriță și, de asemenea, este oprit traficul feroviar dar și cel rutier pe DN22 C, intre Cernavodă și Medgidia. În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-au înregistrat valori normale.

”Scurgeri de gaze de la un vagon încărcat cu gaz lichefiat al unui tren aflat în gara Saligny. Intervin două ASAS de la Detașamentul Cernavodă, SMURD B2 și Autospeciala CBRN. A fost perimetrată zona pe aproximativ 400 m, traficul feroviar este oprit, curentul întrerupt. Urmează să fie oprit traficul rutier. Este vorba despre gaz propan, nu a luat foc nicio cisternă. Sunt asigurate măsuri PSI”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Trenul aparține Grup Feroviar Român. Ultimul vagon al garniturii este cel cu probleme. Sunt așteptați reprezentanții GFR să identifice locul de unde vin scurgerile de gaz.

Și Poliția a transmis un comunicat: ”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Magistrala 800, localitatea Saligny, județul Constanța, în gara Saligny Est, un tren format dintr-o locomotivă și mai multe vagoane, ce transportă gaz butan, prezintă scurgeri pe la o vană de alimentare a ultimului vagon. Atât circulația feroviară, cât și cea rutieră de pe DN 22C, au fost oprite până la remedierea problemei, de către echipaje de specialitate solicitate la fața locului”.

Incident similar la finele lunii august

Nu este primul incident de acest fel în care este implicat un tren al GFR. Pe 27 august, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar pe raza stației Caracal a fost închis, începând cu ora 20.10, de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au fost solicitați pentru intervenția la un tren al GFR, garat la linia 6, garnitură încărcată din care s-au observat scurgeri de conținut (propan) din penultimul vagon.

Până la finalizarea intervențiilor desfășurate de reprezentanții ISU, patru trenuri de călători au fost oprite în stațiile limitrofe. În urma unui apel la numărul unic 112, care anunța scurgeri la robinetul unui vagon încărcat cu propan, în Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și două autospeciale pentru primă intervenție, a informat ISU Olt.

Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate. În urma manevrelor efectuate de echipele de intervenție și personalul de pe locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero.

Ulterior, oficialii GFR au explicat că incidentul s-a produs din cauza hoților. Acum, este pericol de explozie în gara Saligny.

 

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole