spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Percheziții la Spitalul CF Witting, pentru achiziții controversate. Legătura cu Boc și Bode

Vineri dimineață au loc percheziții la Spitalul CF Witting din Capitală, într-un dosar vizând infracțiuni de abuz în serviciu în achiziţia de echipamente de protecţie antiCOVID. Drept exclusiv de semnătură pentru achizițiile făcute de spitalele CF în pandemie avea o apropiată a lui Emil Boc și Lucian Bode.

Adrian Bărbulescu

incendiu la Institutul Matei Balș probleme la Spitalul CF Witting Spitalul CF Witting despre covid detașări la Spitalul CF Witting

UPDATE Perchezițiile de azi au loc ca urmare a unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, pe vremea când ministru era Lucian Bode. Directorul Spitalului CF Witting, Ion-Iulian Petrescu, a fost numit în funcție în perioda când la conducerea Ministerului Transporturilor se afla Răzvan Cuc (PSD). În altă ordine de idei, perchezițiile făcute de polițiști în dimineața zilei de vineri sunt făcute în legătură cu lucrările dfe modernizare a spitalului.

”În cursul zilei de 26 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează 2 percheziţii domiciliare, în 2 locaţii din municipiul Bucureşti, dintre care una este la sediul unei persoane juridice, iar cealaltă la sediul unei instituţii publice (spital)”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Potrivit Digi24, este vorba despre Spitalul CF Witting, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, informația fiind confirmată chiar de către managerul unității medicale.

Percheziţiile domiciliare se desfășoară într-un dosar în care se cercetează săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 297 alin. (1) C.P. în achiziţiile publice privind echipamente de protecţie COVID 19 şi care se află în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Percheziții la Spitalul CF Witting. Ștefania Ferencz semna toate actele legate de achiziții

percheziții la Spitalul CF Witting ATI la Spitalul CF Witting coronavirus la Spitalul CF Witting Ziua Mondială a SănătățiiDar să vedem cine semna toate actele legate de achiziții în pandemie pentru cele 15 spitale CF din întrega țară, inclusiv pentru Spitalul CF Witting.

Așa cum a relatat Club Feroviar la vremea respectivă, pe 26 mai 2020 ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor de la acea vreme, Lucian Bode, a semnat un Ordin prin care achizițiile la spitalele CF și la Clubul Sportiv Rapid treceau în sarcina unui apropiat al fostului premier Emil Boc.

”Doamna Ștefania-Gabriella, secretar general al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, semnează, în numele şi pentru ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicaţiilor, documentele pentru Direcţia Avizare, Direcţia Generală Organismul Intermediar pentru Transport, Direcţia Economică, Direcţia Generală Investiţii, Proiecte Strategice şi Monitorizare Proiecte, Direcţia Transport Aerian, Direcţia Transport Naval, Serviciul Resurse Umane şi Serviciul Medical, precum şi cele care privesc următoarele unități care funcţionează în subordinea ministerului, astfel:

Spitalul Clinic Căi Ferate nr. 1 Witting Bucureşti

Spitalul Clinic Căi Ferate nr. 2 Bucureşti

Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi

Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca

Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara

Spitalul General Căi Ferate Ploieşti

Spitalul General Căi Ferate Galaţi

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa

Spitalul General Căi Ferate Braşov

Spitalul General Căi Ferate Paşcani

Spitalul General Căi Ferate Simeria

Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea

Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova

Spitalul General Căi Ferate Sibiu

Spitalul General Căi Ferate Drobeta-Turnu Severin

Clubul Sportiv Rapid Bucureşti”, se arăta într-un Ordin al ministrului Transporturilor, semnat de Lucian Bode.

Ștefania Ferencz, o apropiată a lui Emil Boc

percheziții la Spitalul CF Witting achizițiile la spitalele CF general la Ministerul TransporturilorȘtefania Ferencz a fost numită secretar general al MTIC la finele lunii noiembrie 2019, Ea a avut o carieră strâns legată de cea a fostului premier Emil Boc, actual primar la Cluj-Napoca.

În perioada 2000-2004, când Emil Boc era deputat, a fost șefa de cabinet a acestuia, relatează Ziar de Cluj. Înainte de a-l însoți pe Emil Boc la București în 2008, în momentul în care acesta a fost numit premier, Ștefania Ferencz ocupa la Primăria Cluj-Napoca funcția de șef al Direcției Patrimoniu al Municipiului și Evidența Proprietății. Ștefania Ferencz a trecut, de-a lungul carierei sale, prin mai multe funcții publice influente. În 2009, era șefa de cabinet a fostului premier și apoi secretar de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului.

trenul metropolitan Cluj metroul lui Emil Boc lucrările la metroul din Cluj-Napoca studiul pentru metroul din ClujDupă demisia lui Emil Boc din funcția de premier, în februarie 2012,  Ferencz era numită secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat. Între timp, a devenit membru în Consiliul de Administrație al E.On Gaz, membru în Consiliul de Supraveghere al Contragarantare SA, unde acționar este Statul Român, și membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări al Eximbank.

Tot în 2012, ea este numită comisar în Comisia Națională a Valorilor Mobiliare. Potrivit ultimei sale declarații de avere, depusă în vremea în care era comisar la CNVM, Ștefania Ferencz și-a cumpărat un apartament în București, de 66 metri pătrați, în 2009 – atunci când era șefa de cabinet a fostului premier Emil Boc. De asemenea, și-a cumpărat și un autoturism Toyota Auris, fabricat în 2007. Ferencz a vândut, tot în 2009, un alt apartament din București, cu suma de 63.900 de euro. Ștefania Ferencz este de profesie avocat.

A plecat cu Lucian Bode la Ministerul de Interne

Ștefania Ferencz nu a rămas la Ministerul Transporturilor după ce conducerea acestuia a fost preluată de useristul Cătălin Drulă.

Pe 18 ianurie 2021, în Monitorul Oficial al României este publicată  Decizia prim-ministrului Florin Cîțu prin care era numită secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, minister condus acum de Lucian Bode.

Ultimele Articole